MDI arvioimaan rakennerahasto-ohjelmaa vuoteen 2019

MDI:n johtama konsortio on voittanut kilpailutuksen ja tullut valituksi Suomen rakennerahasto-ohjelman arvioinnin toteuttajaksi. Konsortiossa ovat mukana MDI:n lisäksi Itä-Suomen yliopiston Alue- ja kuntatutkimuskeskus Spatia, TK-Eval ja Kuntoutussäätiö. Arviointi käynnistyy loppuvuoden 2016 aikana ja jatkuu aina 2019 kesään saakka. Arvioinnin toimeksiantaja on työ- ja elinkeinoministeriö.

Suomen rakennerahasto-ohjelma, Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020, kanavoi EU:lta tukea Suomeen noin 1,3 miljardia euroa. Yhdessä kansallisen vastinrahan kanssa tämä tarkoittaa 2,6 miljardin euron rahoituspottia, joka käytetään mm. pk-yritysten kilpailukyvyn vahvistamiseen, työllisyyden ja työvoiman liikkuvuuden vahvistamiseen sekä koulutukseen, ammattitaitoon ja elinikäiseen oppimiseen. Lisätietoja rakennerahasto-ohjelmasta TEM:n sivuilta.

Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

MDI toteutti marras-joulukuussa 2023 jo yhdeksättä kertaa valtakunnallisen kuntakyselynsä, tällä kertaa lisänimellä Kuinka kuntasi sykkii? Kyselyllä kerätään Manner-Suomen kuntien luottamushenkilöiden ja ylimpien viranhaltijoiden näkemyksiä kuntien ajankohtaiseen tilannekuvaan ja kehitysnäkymiin liittyen.

Lue lisää Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen  

MDI ja Uusi Kaupunki -kollektiivi toteuttivat Tampereen Kaukajärven ja Annalan kaupunginosaohjelmaa palvelevan visiotyön, jossa kirkastettiin alueen vahvuudet, ominaispiirteet ja kehittämistarpeet. Kaupunginosavisio ”Elämää kuin pikkukaupungissa” luo näkymää Kaukajärven ja Annalan toivotusta kehityssuunnasta sekä tulevista konkreettisista toimenpiteistä.

Lue lisää Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen