MDI arvioi neuvontatoimenpiteen toteutusta vuoteen 2019

Maaseudun kehittämisohjelmassa on tälle ohjelmakaudelle käynnistetty uutena kokonaisuutena neuvontatoimenpide. Neuvontatoimenpiteen tavoitteena on parantaa maatilojen nykyaikaistamista ja kilpailukykyä sekä panostaa edelleen ympäristöneuvontaan. MDI on valittu kilpailutuksen kautta tekemään selvitys Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman 2014–2020 neuvontatoimenpiteen toteutuksesta, tuloksista ja alustavista vaikutuksista. Työ toteutetaan vaiheittain siten, että työ on lopullisesti valmis keväällä 2019. MDI:n kumppanina arviointityössä toimii Sari Rannanpää Avaintaito Osuuskunnasta.

Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

MDI toteutti marras-joulukuussa 2023 jo yhdeksättä kertaa valtakunnallisen kuntakyselynsä, tällä kertaa lisänimellä Kuinka kuntasi sykkii? Kyselyllä kerätään Manner-Suomen kuntien luottamushenkilöiden ja ylimpien viranhaltijoiden näkemyksiä kuntien ajankohtaiseen tilannekuvaan ja kehitysnäkymiin liittyen.

Lue lisää Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne