MDI arvioi MAL-verkoston mallikkaaksi

MDI arvioi kansallisen MAL-verkoston (http://www.mal-verkosto.fi/) vuosien 2012–2015 toiminnan mallikkaaksi – verkosto on onnistunut erinomaisesti tehtävässään tiedon ja kokemusten välittäjänä. Käytännön toimet, kuten seminaarit ja työpajat, ovat olleet laadukkaita ja teemavalinnat ajassa kiinni. Kompastuskivistä suurin on ollut rahoituksen vuosittaisuus, mihin toivotaan ratkaisua aiesopimusten kautta. MAL-verkoston työtä tarvitaan myös tulevina vuosina, sillä alkuperäinen tarve – eli seudullisten MAL-kysymysten tarkastelu – ei ole hävinnyt mihinkään. Myös seutuyhteistyöhön kaivataan monin paikoin kirittäjää kuntaliitospohdintojenkin jäljiltä. Jatkossa verkoston toivotaan ottavan roolia tietoon pohjautuvan keskustelun virittäjänä niin kansallisesti kuin alueillakin.
Arvioinnin tilasi Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä ja se toteutettiin kesä-elokuussa 2015.
Arvioinnin tiedote.
Arvioinnin tiivistelmä.
Arviointiraportti

Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

MDI toteutti marras-joulukuussa 2023 jo yhdeksättä kertaa valtakunnallisen kuntakyselynsä, tällä kertaa lisänimellä Kuinka kuntasi sykkii? Kyselyllä kerätään Manner-Suomen kuntien luottamushenkilöiden ja ylimpien viranhaltijoiden näkemyksiä kuntien ajankohtaiseen tilannekuvaan ja kehitysnäkymiin liittyen.

Lue lisää Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen  

MDI ja Uusi Kaupunki -kollektiivi toteuttivat Tampereen Kaukajärven ja Annalan kaupunginosaohjelmaa palvelevan visiotyön, jossa kirkastettiin alueen vahvuudet, ominaispiirteet ja kehittämistarpeet. Kaupunginosavisio ”Elämää kuin pikkukaupungissa” luo näkymää Kaukajärven ja Annalan toivotusta kehityssuunnasta sekä tulevista konkreettisista toimenpiteistä.

Lue lisää Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen