Laura Väliniemi mukaan osallisuuden, hyvinvoinnin ja tasa-arvon teemoihin

Syyskuun alussa MDI:n tiimi vahvistui, kun yhteiskuntatieteiden kandidaatti Laura Väliniemi liittyi iloiseen joukkoomme.

Laura kertoo mielenkiinnon kohteeseensa olevan sosiaalisesti kestävän yhteiskunnan rakentaminen ja uudistaminen. Parhaillaan hän opiskelee yhteiskuntatutkimusta Tampereen yliopistossa pääaineenaan sosiologia. Lauran vahvuutena on laadullisen tutkumusmenetelmien soveltaminen yhteiskunnalisten teemojen tutkimiseen.  

Uskon, että ajassa muuttuvien hyvinvoinnin haasteiden tunnistaminen on elinehto toimivalle yhteiskunnalle.

Laura tulee työskentelemään etenkin osallisuuden, hyvinvoinnin ja tasa-arvon teemojen parissa. Erityisesti hänen työpöydällään onkin AGDA-hanke, joka pyrkii pureutumaan innovaatioiden sukupuoliparadokseihin. Hankkeessa tavoitteena on tarjota tietopohjaa sekä yhteinen dialogin ja kehittämisen alusta parempien käytäntöjen luomiseksi osallisuuden, monimuotoisuuden ja sukupuolten tasa-arvon edistämiseksi TKI-ohjelmissa.

Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

MDI toteutti marras-joulukuussa 2023 jo yhdeksättä kertaa valtakunnallisen kuntakyselynsä, tällä kertaa lisänimellä Kuinka kuntasi sykkii? Kyselyllä kerätään Manner-Suomen kuntien luottamushenkilöiden ja ylimpien viranhaltijoiden näkemyksiä kuntien ajankohtaiseen tilannekuvaan ja kehitysnäkymiin liittyen.

Lue lisää Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen  

MDI ja Uusi Kaupunki -kollektiivi toteuttivat Tampereen Kaukajärven ja Annalan kaupunginosaohjelmaa palvelevan visiotyön, jossa kirkastettiin alueen vahvuudet, ominaispiirteet ja kehittämistarpeet. Kaupunginosavisio ”Elämää kuin pikkukaupungissa” luo näkymää Kaukajärven ja Annalan toivotusta kehityssuunnasta sekä tulevista konkreettisista toimenpiteistä.

Lue lisää Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen