Kuntakysely 2020: Pohjanmaa porskuttaa elinvoimapolitiikan ykkösenä, tulevaisuususkoa löytyy ympäri Suomen

Toteutimme loka-marraskuussa valtakunnallisen kuntakyselyn kuudetta kertaa. Keräsimme kyselyllä kuntien päättäjien ja ylimpien viranhaltijoiden näkemyksiä tulevaisuuden kunnasta.

Tiivistelmään olemme koonneet Manner-Suomen kuntien elinvoimapolitiikan kouluarvosanat sekä kuntien kehitysnäkymät. Koko tulospaketin ja interaktiiviset Tableau-visualisoinnit julkistamme alkuvuodesta 2021. Tiivistelmä ja aiempien vuosien raportit löytyvät kootusti osoitteesta mdi.fi/kuntakysely.

Materiaalit

Kuntakyselyn 2020 tiivistelmä

Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

MDI toteutti marras-joulukuussa 2023 jo yhdeksättä kertaa valtakunnallisen kuntakyselynsä, tällä kertaa lisänimellä Kuinka kuntasi sykkii? Kyselyllä kerätään Manner-Suomen kuntien luottamushenkilöiden ja ylimpien viranhaltijoiden näkemyksiä kuntien ajankohtaiseen tilannekuvaan ja kehitysnäkymiin liittyen.

Lue lisää Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen  

MDI ja Uusi Kaupunki -kollektiivi toteuttivat Tampereen Kaukajärven ja Annalan kaupunginosaohjelmaa palvelevan visiotyön, jossa kirkastettiin alueen vahvuudet, ominaispiirteet ja kehittämistarpeet. Kaupunginosavisio ”Elämää kuin pikkukaupungissa” luo näkymää Kaukajärven ja Annalan toivotusta kehityssuunnasta sekä tulevista konkreettisista toimenpiteistä.

Lue lisää Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen