Kuntakortti mukana Tilastokeskuksen Datamenestyjät-kilpailun finaalissa

MDI:n ja Robonomistin laatima Kuntakortti on mukana Tilastokeskuksen Datamenestyjät-kilpailun finaalissa. Muita finalisteja ovat Kanta-Hämeen elinvoimakatsaus ja Lasten ja nuorten hyvinvoinnin tietopankki Itlasto. Kilpailun voittaja julkistetaan Tilastoareena-tapahtumassa keskiviikkona 28.9.2022.

Kuva, jossa lukee Datamenestyjät ja finalistit 2022. Kuva Tilastokeskus.

Mikä on Kuntakortti? Kuntakortti on tietopaketti kuntien tiedolla johtamiseen ja kehittämiseen. Se on tarkoitettu viranhaltijoille, päättäjille ja kuntalaisille. Kuntakortti on markkinoiden ainoa tuote, joka kerää, visualisoi ja julkaisee tiedon aluekehityksen muuttujista:

  • väestö
  • vetovoima
  • työllisyys
  • koulutus ja hyvinvointi
  • yritystoiminta
  • alue- ja kuntatalous

Kuntakortin myötä asiantuntijoiden työ siirtyy tiedon murskaamisesta sen tulkintaan. Sen käyttö säästää asiantuntijoiden aikaa ja auttaa tekemään tuoreeseen tietoon perustuvia päätöksiä.

Tutustu Kuntakorttiin: https://www.mdi.fi/tuotteet/kuntakortti/ 

Tutustu finalistien esittelyvideoihin: https://twitter.com/Tilastokeskus/status/1572111644108398592

Japanin kotiseutulahjoitusmalli toimii inspiraationa Suomen mallin kokeiluehdotuksille

Juuri julkaistu selvitys tuottaa tietoa siitä, voisiko japanilaisen Furusato Nozein tyyppinen kotiseutulahjoitusjärjestelmä olla keino lisätä myös Suomen harvaan asuttujen alueiden elinvoimaa ja hyvinvointia. Mallia ei voi sellaisenaan replikoida, mutta se toimii oivana inspiraation lähteenä. Selvityksessä esitellään kolme mahdollista mallia, miten ideaa voisi lähteä toteuttamaan Suomessa. Ne rakentuvat jo aktiivisesti toimivien paikallisyhteisöjen, yhdistysten, rahastojen ja säätiöiden, ihmisten hyväntekeväisyyden motivaatioiden sekä myös kuntien osallistuvan budjetoinnin opeille.

Lue lisää Japanin kotiseutulahjoitusmalli toimii inspiraationa Suomen mallin kokeiluehdotuksille