Kuntakortti mukana Tilastokeskuksen Datamenestyjät-kilpailun finaalissa

MDI:n ja Robonomistin laatima Kuntakortti on mukana Tilastokeskuksen Datamenestyjät-kilpailun finaalissa. Muita finalisteja ovat Kanta-Hämeen elinvoimakatsaus ja Lasten ja nuorten hyvinvoinnin tietopankki Itlasto. Kilpailun voittaja julkistetaan Tilastoareena-tapahtumassa keskiviikkona 28.9.2022.

Kuva, jossa lukee Datamenestyjät ja finalistit 2022. Kuva Tilastokeskus.

Mikä on Kuntakortti? Kuntakortti on tietopaketti kuntien tiedolla johtamiseen ja kehittämiseen. Se on tarkoitettu viranhaltijoille, päättäjille ja kuntalaisille. Kuntakortti on markkinoiden ainoa tuote, joka kerää, visualisoi ja julkaisee tiedon aluekehityksen muuttujista:

  • väestö
  • vetovoima
  • työllisyys
  • koulutus ja hyvinvointi
  • yritystoiminta
  • alue- ja kuntatalous

Kuntakortin myötä asiantuntijoiden työ siirtyy tiedon murskaamisesta sen tulkintaan. Sen käyttö säästää asiantuntijoiden aikaa ja auttaa tekemään tuoreeseen tietoon perustuvia päätöksiä.

Tutustu Kuntakorttiin: https://www.mdi.fi/tuotteet/kuntakortti/ 

Tutustu finalistien esittelyvideoihin: https://twitter.com/Tilastokeskus/status/1572111644108398592

Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

MDI toteutti marras-joulukuussa 2023 jo yhdeksättä kertaa valtakunnallisen kuntakyselynsä, tällä kertaa lisänimellä Kuinka kuntasi sykkii? Kyselyllä kerätään Manner-Suomen kuntien luottamushenkilöiden ja ylimpien viranhaltijoiden näkemyksiä kuntien ajankohtaiseen tilannekuvaan ja kehitysnäkymiin liittyen.

Lue lisää Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen  

MDI ja Uusi Kaupunki -kollektiivi toteuttivat Tampereen Kaukajärven ja Annalan kaupunginosaohjelmaa palvelevan visiotyön, jossa kirkastettiin alueen vahvuudet, ominaispiirteet ja kehittämistarpeet. Kaupunginosavisio ”Elämää kuin pikkukaupungissa” luo näkymää Kaukajärven ja Annalan toivotusta kehityssuunnasta sekä tulevista konkreettisista toimenpiteistä.

Lue lisää Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen