Kuntakortti esittää kunnan kehityksen yhdellä silmäyksellä

MDI ja Robonomist Oy ovat julkaisseet Kuntakortti-palvelun. Kuntakortti on kunnille työkalu tiedolla johtamiseen, ja se kokoaa kunnan kehitystä koskevat keskeisimmät tilastotiedot yhdellä silmäyksellä valmiiksi visualisoituna. Robotti tarkistaa tietojen ajantasaisuuden kuntakorttiin päivittäin, joten se sisältää aina uusimmat tiedot kunnan kehityksestä. Palvelu on tehty erityisesti kaikille kuntien johtaville viranhaltijoille ja luottamushenkilöille. Kuntakortti on hyödyksi myös mm. kuntayhtymille, seutukunnille, seudullisille kehittämisyhtiölle ja maakuntaliitoille.

Lue lisää kuntakortista osoitteessa mdi.fi/kuntakortti. Lisäksi järjestämme webinaarin 28.4.2020 klo 10–11.30  kaikille kuntien tietojohtamisesta kiinnostuneille. Ilmoittaudu mukaan webinaariin kuulemaan kuntien aluekehityksen tilannekuvasta ja kuntakortista. Webinaarin tarkemman ohjelman löydät täältä. Mukana ovat mm. Janne Antikainen, Timo Aro ja Valtteri Laasonen (MDI), Otto Laosmaa (Robonomist Oy), Johanna Luukkonen (Laitilan kaupunki) ja Erkki Välimäki (Seinäjoen kaupunki).

Väitös: Kaupungistumiselta puuttuu visio

MDI:n kaupunkikehittämisen ja -politiikan asiantuntija FM Ilppo Soininvaara on tutkinut väitöstyössään kaupungistumisen politiikkaa Suomessa. Väitöskirja valaisee kaupungistumisen kehityskaaria, siihen liittyvää poliittista keskustelua ja erilaisia strategisia intressejä. Soininvaara väittelee keskiviikkona 25.5.2022 kello 12 Helsingin yliopiston matemaattis-luonnontieteellisessä tiedekunnassa aiheesta ”The politics of urbanization – From a global imperative to national struggles”.

Lue lisää Väitös: Kaupungistumiselta puuttuu visio