Isokangas: Vettä, kiitos!

Janoiselle lasi vettä tekee hyvää. Yksi lasillinen jo virkistää.

Muutokseen, uudistumiseen ja uuden luomiseen tarvitaan vettä. Joskus liika kiire sakkaa ilmaa ja vetää kurkkua tukkoon. Pysähtyminen, tilanteen arviointi, kurssin korjaus jatkuvasti oppivaan ja uudistumiseen tähtäävään tekemiseen – ja lasi vettä – korjaa tilanteen. Lasi vettä voi olla mitä tahansa tavanomaisesta, rutiineista poikkeavaa. Pyjamapäivä kotikonttorilla. Piknik työporukalla. Kävelykokous metsässä. Lounas innostavassa seurassa. Omien jumittavien ajatusten aukaisemiseen, työporukan uudelleen virittämiseen usein lasi vettä riittää.

Kuivan maan kaloille suositeltavia vesiä ovat esimerkiksi erilaiset irtityöarjesta -leiritoteutukset. 24, 30, 48 tai 72 tunnin leirit uudelleenkäynnistymiseen, suunnan tarkistamiseen oman organisaation kesken tai aidosti uutta hakien sidosryhmiä, asiakkaita mukaan kutsuen voi olla se ämpärillinen, joka palauttaa elon kuivimmillekin kaloille. Myös erilaiset pop up -kokeilut voivat virkistää omaa tekemistä uusille urille ja puhaltaa porukkaan uutta henkeä.

MDI:n uudistamisen keinovalikoimissa on tarjolla vettä ja erinomaisia vedenkantajia. Olipa kyseessä projektityön vauhdittaminen, työyhteisön luovuuden herättely, hallitustyöskentelyn virvoittaminen, organisaation uudistustarpeet, uusien kehittämisstrategioiden laadinta  – vettä on saatavilla laseittain tai ämpärikaupalla. Viemme myös merelle asti, jos tahdotte niin.

Virkistäviä vesiä vuoteen 2015!

Kysy lisää

Blogi: Mitä tapahtui syntyvyydelle 2010-luvulla?

Sodat, pandemiat, nälkävuodet ja suuret ikäluokat ovat aiheuttaneet muutoksia Suomen syntyvyydessä läpi historian. Mullistusten ajankohdat ovat osoitettavissa tilastojen pohjalta laadituissa kuvaajissa. Kuitenkin 2010-luvulta alkaen on tapahtunut jotain, mille ei ole annettavissa yksiselitteistä syytä. Syntyvyys on romahtanut ja yhtä vähän lapsia syntyi Suomessa viimeksi vuonna 1833.

Lue lisää Blogi: Mitä tapahtui syntyvyydelle 2010-luvulla?