Isokangas: Vettä, kiitos!

Janoiselle lasi vettä tekee hyvää. Yksi lasillinen jo virkistää.

Muutokseen, uudistumiseen ja uuden luomiseen tarvitaan vettä. Joskus liika kiire sakkaa ilmaa ja vetää kurkkua tukkoon. Pysähtyminen, tilanteen arviointi, kurssin korjaus jatkuvasti oppivaan ja uudistumiseen tähtäävään tekemiseen – ja lasi vettä – korjaa tilanteen. Lasi vettä voi olla mitä tahansa tavanomaisesta, rutiineista poikkeavaa. Pyjamapäivä kotikonttorilla. Piknik työporukalla. Kävelykokous metsässä. Lounas innostavassa seurassa. Omien jumittavien ajatusten aukaisemiseen, työporukan uudelleen virittämiseen usein lasi vettä riittää.

Kuivan maan kaloille suositeltavia vesiä ovat esimerkiksi erilaiset irtityöarjesta -leiritoteutukset. 24, 30, 48 tai 72 tunnin leirit uudelleenkäynnistymiseen, suunnan tarkistamiseen oman organisaation kesken tai aidosti uutta hakien sidosryhmiä, asiakkaita mukaan kutsuen voi olla se ämpärillinen, joka palauttaa elon kuivimmillekin kaloille. Myös erilaiset pop up -kokeilut voivat virkistää omaa tekemistä uusille urille ja puhaltaa porukkaan uutta henkeä.

MDI:n uudistamisen keinovalikoimissa on tarjolla vettä ja erinomaisia vedenkantajia. Olipa kyseessä projektityön vauhdittaminen, työyhteisön luovuuden herättely, hallitustyöskentelyn virvoittaminen, organisaation uudistustarpeet, uusien kehittämisstrategioiden laadinta  – vettä on saatavilla laseittain tai ämpärikaupalla. Viemme myös merelle asti, jos tahdotte niin.

Virkistäviä vesiä vuoteen 2015!

Kysy lisää

Blogi: Vanhemmaksi on vaikea tulla, jos naiset ja miehet asuvat eri puolilla maata

Isyys ei ole itsestäänselvyys, totesimme isyyttä koskevan blogisarjan ensimmäisessä osassa, jossa pohdiskelimme syntyvyyttä ja ennen kaikkea miesten tahatonta lapsettomuutta alueellisena ilmiönä. Maantieteellisen ilmiön isyydestä tekee ennen kaikkea nuorten aikuisten muuttoliike.

Lue lisää Blogi: Vanhemmaksi on vaikea tulla, jos naiset ja miehet asuvat eri puolilla maata

Vierasblogi: Mitä alueenne kiikarissa näkyy? – Alueiden mahdollisuuksien tilat kehitystä suuntaamassa

Oletko koskaan miettinyt, mistä kunnan, maakunnan tai muun alueen kehityksen kannalta tärkeät ideat tulevat ja mikä niiden muotoutumiseen vaikuttaa? Tiedämme, että alueille on jaettu aluekehittämisen pelilaudalla erilaiset pelimerkit. Toisilla on paremmat lähtökohdat ja toisilla on heikommat kortit, mutta tästäkin huolimatta pelin lopputulos voi yllättää. Näemmekö ja havaitsemmeko ympärillämme olevat mahdollisuudet eri tavoin ja mistä se johtuu?

Lue lisää Vierasblogi: Mitä alueenne kiikarissa näkyy? – Alueiden mahdollisuuksien tilat kehitystä suuntaamassa