Miten Helsingin seutu pärjää pohjoiseurooppalaisille kilpailijoilleen?

Helsingin seutu on kuluvalla vuosikymmenellä jäänyt Itämeren piirin kilpailijoistaan jälkeen sekä talousdynamiikan että väestönkehityksen suhteen. Kaupungistuvassa maailmassa Suomi tarvitsee menestyvän metropolin, jonka kasvu on sekä ekologisesti, sosiaalisesti että taloudellisesti kestävällä pohjalla.

Aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI on käynnistänyt tutkimushankkeen, jossa kansainvälisen vertailuaineiston pohjalta kuvataan Helsingin seudun kehityksen kipukohdat ja pullonkaulat. Selvityksessä tunnistetaan metropolialueen kriittiset menestystekijät ja muotoillaan kaupunkipoliittinen toimintaohjelma, joka kohdistuu sekä valtiovallalle että alueen toimijoille. Tuloksia on odotettavissa joulukuun alussa.

Hanke on jatkoa MDI:n kaupunkipolitiikan linjanvetojen sarjalle, jossa aikaisemmin ovat ilmestyneet ”Onko maallamme malttia kaupungistua?” 2015, ”Kaupunkirakentaminen piristämään Suomen taloutta” 2016 ja ”Pienten ja keskisuurten kaupunkien kukoistus” 2017.

Lisätietoja antaa kehitysjohtaja Janne Antikainen, janne.antikainen@mdi.fi, 040 764 1829.

Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

MDI toteutti marras-joulukuussa 2023 jo yhdeksättä kertaa valtakunnallisen kuntakyselynsä, tällä kertaa lisänimellä Kuinka kuntasi sykkii? Kyselyllä kerätään Manner-Suomen kuntien luottamushenkilöiden ja ylimpien viranhaltijoiden näkemyksiä kuntien ajankohtaiseen tilannekuvaan ja kehitysnäkymiin liittyen.

Lue lisää Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne