Healthy Kids of Seinäjoki -kehitysalusta sai uudet jatkoaskeleet

MDI kiritti Healthy Kids of Seinäjoki -kehitysalustan organisointia. Tavoitteena oli kirkastaa, miten kokeilu- ja kehitystoiminta eri sidosryhmien välillä tulisi järjestää. Healthy Kids of Seinäjoki -toimintamallin tavoitteena on edistää lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia ja koota yhteen perheiden hyvinvoinnin edistämiseksi työtä tekevät toimijat. Mukana ovat kaupungin omat toimialat, asukkaat, järjestöt ja yhdistykset, koulutus- ja tutkimusorganisaatiot sekä yritykset.

MDI tuki Healthy Kids of Seinäjoki -organisaatiota kehitysalustan mallintamisessa ja jäsensi ideoita ja erilaisia toteutustapoja kehitysalustan toteuttamiseen. Tietoa kehitysalustan mallintamiseen kerättiin ryhmähaastattelulla ja työpajassa. Työn tilaajalle Into Seinäjoelle rakennettiin kehitysalustan roolitus, tehtävät ja seuraavat askeleet projektin konkreettiseksi tueksi jatkoa ajatellen. Työn aikana syntyi myös konkreettisia ideoita kehitysalustan ensimmäisiksi projekteiksi ja yhteistyömuodoiksi.

Lue lisää

Healthy Kids of Seinäjoki

Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

MDI toteutti marras-joulukuussa 2023 jo yhdeksättä kertaa valtakunnallisen kuntakyselynsä, tällä kertaa lisänimellä Kuinka kuntasi sykkii? Kyselyllä kerätään Manner-Suomen kuntien luottamushenkilöiden ja ylimpien viranhaltijoiden näkemyksiä kuntien ajankohtaiseen tilannekuvaan ja kehitysnäkymiin liittyen.

Lue lisää Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen  

MDI ja Uusi Kaupunki -kollektiivi toteuttivat Tampereen Kaukajärven ja Annalan kaupunginosaohjelmaa palvelevan visiotyön, jossa kirkastettiin alueen vahvuudet, ominaispiirteet ja kehittämistarpeet. Kaupunginosavisio ”Elämää kuin pikkukaupungissa” luo näkymää Kaukajärven ja Annalan toivotusta kehityssuunnasta sekä tulevista konkreettisista toimenpiteistä.

Lue lisää Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen