Ensimmäiset tulokset MAL-verkoston arvioinnista

MDI on arvioimassa kansallisen MAL-verkoston toimintaa. MAL-verkosto on valtakunnallinen maankäytön, asumisen ja liikenteen kehittämisverkosto, jossa on mukana 16 kaupunkia tai kaupunkiseutua sekä kansallisia tahoja (www.mal-verkosto.fi). Arviointi valmistuu elokuun lopussa, mutta ensimmäiset havainnot kertovat jo nyt onnistumisista. Verkosto on välittänyt tietoa ja kokemuksia ansiokkaasti. Verkoston painopisteet ja teemat ovat olleet kiinni ajassa, esimerkiksi aseman seutujen kehittäminen on ajankohtaista monille seuduilla. Suurimpana kompastuskivenä verkoston toiminnassa on ollut rahoituksen vuosittaisuus, mikä ei mahdollista pitkäjänteistä suunnittelua. Tarvetta verkostolle ja MAL-asioiden kehittämiselle on jatkossakin niin laajempien trendien kuin hallitusohjelman linjaustenkin vuoksi.

Lisätiedot: MAL-verkoston arvioinnin väliraportti

Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

MDI toteutti marras-joulukuussa 2023 jo yhdeksättä kertaa valtakunnallisen kuntakyselynsä, tällä kertaa lisänimellä Kuinka kuntasi sykkii? Kyselyllä kerätään Manner-Suomen kuntien luottamushenkilöiden ja ylimpien viranhaltijoiden näkemyksiä kuntien ajankohtaiseen tilannekuvaan ja kehitysnäkymiin liittyen.

Lue lisää Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen  

MDI ja Uusi Kaupunki -kollektiivi toteuttivat Tampereen Kaukajärven ja Annalan kaupunginosaohjelmaa palvelevan visiotyön, jossa kirkastettiin alueen vahvuudet, ominaispiirteet ja kehittämistarpeet. Kaupunginosavisio ”Elämää kuin pikkukaupungissa” luo näkymää Kaukajärven ja Annalan toivotusta kehityssuunnasta sekä tulevista konkreettisista toimenpiteistä.

Lue lisää Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen