MDI etsii HHT:lle ideoita Euroopasta ja Suomesta

Helsinki-Hämeenlinna-Tampere-käytävän älykäs kehittäminen vain kiihtyy. MDI haastattelee kesän aikana kansallisia asiantuntijoita ja etsii kolmesta eurooppalaisesta ”pitkästä metropolista” ja niiden käytävistä ideoita HHT:n älykkään liikenteen kehittämiseksi. Benchmarkattavat kohteet löytyvät Tukholman ympäriltä, Kööpenhaminen ja Oslon väliseltä käytävältä sekä Eindhovenin ympäristöstä Alankomaista. Elokuussa järjestetään keskeisille toimijoille paja. Hämeenlinnan kaupungille tehtävä työ valmistuu elokuun loppuun mennessä. 

Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

MDI toteutti marras-joulukuussa 2023 jo yhdeksättä kertaa valtakunnallisen kuntakyselynsä, tällä kertaa lisänimellä Kuinka kuntasi sykkii? Kyselyllä kerätään Manner-Suomen kuntien luottamushenkilöiden ja ylimpien viranhaltijoiden näkemyksiä kuntien ajankohtaiseen tilannekuvaan ja kehitysnäkymiin liittyen.

Lue lisää Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen  

MDI ja Uusi Kaupunki -kollektiivi toteuttivat Tampereen Kaukajärven ja Annalan kaupunginosaohjelmaa palvelevan visiotyön, jossa kirkastettiin alueen vahvuudet, ominaispiirteet ja kehittämistarpeet. Kaupunginosavisio ”Elämää kuin pikkukaupungissa” luo näkymää Kaukajärven ja Annalan toivotusta kehityssuunnasta sekä tulevista konkreettisista toimenpiteistä.

Lue lisää Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen