28.4.2014 MDI pajautti Helsingin opetustoimea

Helsingissä opetustoimen kysymykset, erityisesti kouluverkkokysymykset, ovat isoilla kirjaimilla lehtien otsikoissa jatkuvasti. Tällaisessa tilanteessa on todella tärkeää miettiä opetustoimen isoa maalia: mihin suuntaan ja millaisilla toimilla opetustoimea kehitetään lähivuosina? Mitkä ovat tärkeimmät ilmiöt opetustoimen kentässä ja ympäristössä, miten niihin reagoidaan ja tartutaan seuraavan kolmen ja kymmenen vuoden aikana? MDI pajautti opetuslautakuntaa ja opetusviraston johtoa 28.4.2014. Paja oli alkupaukku suuremmalle strategiaprosessille opetustoimen kehittämiseksi lähivuosina. 

Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

MDI toteutti marras-joulukuussa 2023 jo yhdeksättä kertaa valtakunnallisen kuntakyselynsä, tällä kertaa lisänimellä Kuinka kuntasi sykkii? Kyselyllä kerätään Manner-Suomen kuntien luottamushenkilöiden ja ylimpien viranhaltijoiden näkemyksiä kuntien ajankohtaiseen tilannekuvaan ja kehitysnäkymiin liittyen.

Lue lisää Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne