MDI löi kipinää INKAan

Innovatiiviset kaupungit (INKA, www.tekes.fi/inka) on kaupunkien innovaatioympäristöjen kehittämisen merkittävimpiä työkaluja ohjelmakaudella 2014–2020. Joensuu, Jyväskylä, Oulu, Tampere ja Vaasa vetävät viittä teemaa (biotalous, cyberturvallisuus, terveys, järkevä kaupunki ja teollisuuden uudistuminen sekä energia) joiden kehittämisessä ovat mukana myös Kuopio, Lahti, Lappeenranta, Pori, pääkaupunkiseutu, Seinäjoki, Turku. Nämä kaupungit yhdessä omien alueidensa kehittämisyhtiöiden, liittojen ja ELYjen kanssa kokoontuivat 26.8.2014 Messukeskukseen hiomaan yhteisiä suunnitelmia ja MDI:n johdattamana iskemään kipinää tekemiseen.

Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

MDI toteutti marras-joulukuussa 2023 jo yhdeksättä kertaa valtakunnallisen kuntakyselynsä, tällä kertaa lisänimellä Kuinka kuntasi sykkii? Kyselyllä kerätään Manner-Suomen kuntien luottamushenkilöiden ja ylimpien viranhaltijoiden näkemyksiä kuntien ajankohtaiseen tilannekuvaan ja kehitysnäkymiin liittyen.

Lue lisää Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne