MDI ideoi ja on mukana järjestämässä INKA-leiriä

MDI jatkaa metropolialueen INKA-valmistelun sparrausta myös syyskuun spurtin (ks. uutinen 28.9.2012) jälkeen. MDI:n idean mukaisesti metropolialueen toimijoille järjestetään INKA-leiri, joka toteutetaan kolmipäiväisenä viikolla 5 Finlandia-talossa. Leirille osallistuu useita satoja henkilöitä. Leirin järjestämisen lisäksi MDI myös sparraa Culminatumin valmistelijoita hakemustekstien työstämisessä ennen ja jälkeen leirin. Metropolialueen aiehakemus toimitetaan TEMiin helmikuun loppuun mennessä. Työn tilaaja on Culminatum.

Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

MDI toteutti marras-joulukuussa 2023 jo yhdeksättä kertaa valtakunnallisen kuntakyselynsä, tällä kertaa lisänimellä Kuinka kuntasi sykkii? Kyselyllä kerätään Manner-Suomen kuntien luottamushenkilöiden ja ylimpien viranhaltijoiden näkemyksiä kuntien ajankohtaiseen tilannekuvaan ja kehitysnäkymiin liittyen.

Lue lisää Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen  

MDI ja Uusi Kaupunki -kollektiivi toteuttivat Tampereen Kaukajärven ja Annalan kaupunginosaohjelmaa palvelevan visiotyön, jossa kirkastettiin alueen vahvuudet, ominaispiirteet ja kehittämistarpeet. Kaupunginosavisio ”Elämää kuin pikkukaupungissa” luo näkymää Kaukajärven ja Annalan toivotusta kehityssuunnasta sekä tulevista konkreettisista toimenpiteistä.

Lue lisää Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen