Valloittavaan kaupunkipolitiikkaan

MDI:n kaupunkikehittämisen siipeä vahvistamaan liittyvät kaupunkipolitiikan grand old man Eero Holstila ja young gun Timo Hämäläinen.

Eero on keskeisiä henkilöitä kaupunkipolitiikan ensimmäisen aallon rantautumisessa Suomeen 1990-luvun puolivälissä. Tämän jälkeen Eero on vetänyt Culminatumia ja tehnyt Helsingin elinkeinojohtajana Helsingistä hauskempaa ja kilpailukykyisempää kaupunkia. Viime aikoina hän on keskittynyt kuntien elinvoimaisuuden pohdintaan. Eurooppalaiset tutkija- ja kehittäjäverkostot ovat hänelle läpeensä tuttuja.

Timo on urbanismin eturintamassa kansallisesti ja kansainvälisestikin vaikuttava suunnittelumaantieteilijä, joka tuntee kaupungit, niiden kehitykseen nykypäivänä liittyvät ongelmat ja keinot ongelmien ratkaisemiseksi. Hän on tullut tunnetuksi suomalaisia kaupunkeja ja kaupunkikehittäjiä blogissaan From Rurban to Urban (urbanfinland.com) sparraavana analyyttisenä mielipidevaikuttajana ja on varjokaavoja laativan Urban Helsinki -kollektiivin perustajajäsen. Eri mantereilta oppia, kokemusta ja osaamista hankkineen Timon taustaan kuuluu mm. konsultointia, oske-ohjelmaa ja YK-ympyröitä, tulevaisuuteen MDI.

MDI:n neuvonantajatiimissä jatkavat perustaja-omistajat KTM Jarl Matti Anttila, DI Anssi Uitto ja KTT Jukka Vesalainen sekä viiltävän nopea dosentti KTT Tero Vuorinen ja KTM Jesse Heimonen.

MDI julkistaa kaupunkipolitiikan teesinsä Hämeenlinnan Piparkakkutalossa 23.9.2014 klo 17.

Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

MDI toteutti marras-joulukuussa 2023 jo yhdeksättä kertaa valtakunnallisen kuntakyselynsä, tällä kertaa lisänimellä Kuinka kuntasi sykkii? Kyselyllä kerätään Manner-Suomen kuntien luottamushenkilöiden ja ylimpien viranhaltijoiden näkemyksiä kuntien ajankohtaiseen tilannekuvaan ja kehitysnäkymiin liittyen.

Lue lisää Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen  

MDI ja Uusi Kaupunki -kollektiivi toteuttivat Tampereen Kaukajärven ja Annalan kaupunginosaohjelmaa palvelevan visiotyön, jossa kirkastettiin alueen vahvuudet, ominaispiirteet ja kehittämistarpeet. Kaupunginosavisio ”Elämää kuin pikkukaupungissa” luo näkymää Kaukajärven ja Annalan toivotusta kehityssuunnasta sekä tulevista konkreettisista toimenpiteistä.

Lue lisää Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen