Kipinöistä roihahti iso liekki

  • 1 kantava ajatus – suomalaisesta maaseudusta maailman parasta maaseutua
  • 10 alueiden tarpeisiin räätälöityä leiriä
  • 15 maakuntaa
  • 47 timantinkovaa ideaa
  • 400 tulisieluista maaseudun kehittäjää
  • 20 000 leirityötuntia maaseudun kehittämiseen

Siinä painavia lukuja suomalaisen maaseudun kehittämiseksi vuosien 2013 ja 2014 aikana järjestetyiltä alueellisilta innovaatioleireiltä! MDI toteutti leirit yhdessä maaseutuverkostoyksikön ja alueellisten järjestäjätahojen kanssa. Tulisielut kutsuttiin koolle vielä Kuortaneelle 18.–19.11.2014 järjestettyyn 24 tunnin Kipinöistä roihuun -leirille, jossa muotoiltiin innostavampaa ja konkreettisempia tuloksia tuottavaa maaseudun kehittämistä.

MDI:n kokoaman lyhyen koosteen 48 h innovaatioleireistä näet osoitteesta:

http://j.mp/leirijaljet

Videon on tehnyt Taival Media. 

Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

MDI toteutti marras-joulukuussa 2023 jo yhdeksättä kertaa valtakunnallisen kuntakyselynsä, tällä kertaa lisänimellä Kuinka kuntasi sykkii? Kyselyllä kerätään Manner-Suomen kuntien luottamushenkilöiden ja ylimpien viranhaltijoiden näkemyksiä kuntien ajankohtaiseen tilannekuvaan ja kehitysnäkymiin liittyen.

Lue lisää Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen  

MDI ja Uusi Kaupunki -kollektiivi toteuttivat Tampereen Kaukajärven ja Annalan kaupunginosaohjelmaa palvelevan visiotyön, jossa kirkastettiin alueen vahvuudet, ominaispiirteet ja kehittämistarpeet. Kaupunginosavisio ”Elämää kuin pikkukaupungissa” luo näkymää Kaukajärven ja Annalan toivotusta kehityssuunnasta sekä tulevista konkreettisista toimenpiteistä.

Lue lisää Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen