Älykkäät vihreät seutukaupungit jälleen MDI:n sparrauksessa

MDI sparrasi jälleen älykkäitä vihreitä seutukaupunkeja Kuntatalolla 17.9.2014. Tällä kertaa keskityttiin rahoitukseen ja tulevan vuoden suunnitteluun. Pilottien pienellä siemenrahoituksella on tarkoitus valmistella suurempia hakuja, joita on jo putkiin toimitettu. Päivän perusviesti oli, että tärkeintä on hyvä idea, rahoitus löytyy kyllä. Tulevaisuuden suunta on ehdottomasti kansainvälinen, monissa rahoituslähteissä ehtona on kumppanit Euroopasta. Pilotti suunnittelee vielä marraskuussa lähtevänsä kahdelle 48 tunnin kenttäkierrokselle Etelä-Suomessa ja Pohjanmaalla.

Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

MDI toteutti marras-joulukuussa 2023 jo yhdeksättä kertaa valtakunnallisen kuntakyselynsä, tällä kertaa lisänimellä Kuinka kuntasi sykkii? Kyselyllä kerätään Manner-Suomen kuntien luottamushenkilöiden ja ylimpien viranhaltijoiden näkemyksiä kuntien ajankohtaiseen tilannekuvaan ja kehitysnäkymiin liittyen.

Lue lisää Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne