MDI Think Bank: Mikä on kehittämisyhtiöiden neljäs sukupolvi?

Kehittämisyhtiöiden 1. sukupolvi 80- ja 90-luvuilla keskittyi elinkeinopolitiikkaan, 2. sukupolvi 90- ja 00-luvuilla strategia- ja ohjelmatyöhön, 3. sukupolvessa 00- ja 10-luvuilla on korostunut kehittämisyhtiöiden kyvykkyys olla verkostojohtaja. Nyt olisi siirryttävä 4. sukupolven vaiheeseen, jossa MDI:n mielestä korostuu kipinämikkous – kyky sytyttää ihmisiä kehittämiseen ja ylläpitää liekkiä. Muita iskusanoja ovat visionäärisyys ja nopeus, valinnat ja kokeilevuus. MDI tarjosi 13.5. seudullisille kehittämisyhtiöille Think Bankin, jossa etsittiin onnistumisia edellisistä vaiheista ja työstettiin prinsiippejä tulevaan vaiheeseen. 

Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

MDI toteutti marras-joulukuussa 2023 jo yhdeksättä kertaa valtakunnallisen kuntakyselynsä, tällä kertaa lisänimellä Kuinka kuntasi sykkii? Kyselyllä kerätään Manner-Suomen kuntien luottamushenkilöiden ja ylimpien viranhaltijoiden näkemyksiä kuntien ajankohtaiseen tilannekuvaan ja kehitysnäkymiin liittyen.

Lue lisää Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne