Ystävänpäivänä MDI:n joukkoon liittyy kolme kovaa muskettisoturia

Taistelu paremman aluekehityksen ja -kehittämisen puolesta on saanut vankat vahvistusjoukot. MDI on allekirjoittanut sopimukset kolmen eturivin aluekehittämisen tutkijan ja tekijän kanssa. MDI:tä vahvistavat nyt vanhempina neuvonantajina aluekehityskentällä hyvin tutut Timo Aro, Sami Moisio ja Perttu Vartiainen. Kevään aikana MDI antaa heidän avulla oman uuden vauhtinsa aluekehityskeskustelulle Suomessa.

VTT Timo Aro on Porin kaupungin kehittämispäällikkö ja tutkija, jonka osaamisalueet liittyvät alue- ja väestökehitykseen liittyviin erityiskysymyksiin, arviointiin ja EU:n rahoitusvälineisiin. Viime aikoina Aro on keskittynyt erityisesti muuttoliiketutkimukseen Suomessa.

FT, YTT Sami Moisio on Helsingin yliopiston aluesuunnittelun ja -politiikan professori. Viime aikoina Moision tutkimus on käsitellyt valtion alueellista muutosta, aluepolitiikkaa ja Euroopan integraatiota.

FT Perttu Vartiainen on Itä-Suomen yliopiston entinen rehtori, joka toimii vuoden 2015 alusta alkaen Itä-Suomen yliopiston professorina. Vartiainen tuntee perinpohjaisesti suomalaiset alueet, niiden kehittämisen ja tutkimuksen. 

Väitös: Kaupungistumiselta puuttuu visio

MDI:n kaupunkikehittämisen ja -politiikan asiantuntija FM Ilppo Soininvaara on tutkinut väitöstyössään kaupungistumisen politiikkaa Suomessa. Väitöskirja valaisee kaupungistumisen kehityskaaria, siihen liittyvää poliittista keskustelua ja erilaisia strategisia intressejä. Soininvaara väittelee keskiviikkona 25.5.2022 kello 12 Helsingin yliopiston matemaattis-luonnontieteellisessä tiedekunnassa aiheesta ”The politics of urbanization – From a global imperative to national struggles”.

Lue lisää Väitös: Kaupungistumiselta puuttuu visio