Ystävänpäivänä MDI:n joukkoon liittyy kolme kovaa muskettisoturia

Taistelu paremman aluekehityksen ja -kehittämisen puolesta on saanut vankat vahvistusjoukot. MDI on allekirjoittanut sopimukset kolmen eturivin aluekehittämisen tutkijan ja tekijän kanssa. MDI:tä vahvistavat nyt vanhempina neuvonantajina aluekehityskentällä hyvin tutut Timo Aro, Sami Moisio ja Perttu Vartiainen. Kevään aikana MDI antaa heidän avulla oman uuden vauhtinsa aluekehityskeskustelulle Suomessa.

VTT Timo Aro on Porin kaupungin kehittämispäällikkö ja tutkija, jonka osaamisalueet liittyvät alue- ja väestökehitykseen liittyviin erityiskysymyksiin, arviointiin ja EU:n rahoitusvälineisiin. Viime aikoina Aro on keskittynyt erityisesti muuttoliiketutkimukseen Suomessa.

FT, YTT Sami Moisio on Helsingin yliopiston aluesuunnittelun ja -politiikan professori. Viime aikoina Moision tutkimus on käsitellyt valtion alueellista muutosta, aluepolitiikkaa ja Euroopan integraatiota.

FT Perttu Vartiainen on Itä-Suomen yliopiston entinen rehtori, joka toimii vuoden 2015 alusta alkaen Itä-Suomen yliopiston professorina. Vartiainen tuntee perinpohjaisesti suomalaiset alueet, niiden kehittämisen ja tutkimuksen. 

Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

MDI toteutti marras-joulukuussa 2023 jo yhdeksättä kertaa valtakunnallisen kuntakyselynsä, tällä kertaa lisänimellä Kuinka kuntasi sykkii? Kyselyllä kerätään Manner-Suomen kuntien luottamushenkilöiden ja ylimpien viranhaltijoiden näkemyksiä kuntien ajankohtaiseen tilannekuvaan ja kehitysnäkymiin liittyen.

Lue lisää Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen  

MDI ja Uusi Kaupunki -kollektiivi toteuttivat Tampereen Kaukajärven ja Annalan kaupunginosaohjelmaa palvelevan visiotyön, jossa kirkastettiin alueen vahvuudet, ominaispiirteet ja kehittämistarpeet. Kaupunginosavisio ”Elämää kuin pikkukaupungissa” luo näkymää Kaukajärven ja Annalan toivotusta kehityssuunnasta sekä tulevista konkreettisista toimenpiteistä.

Lue lisää Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen