Uutuuskirja Kaupunkipolitiikan uusi aika julkistetaan 23.10. – seuraa striimiä tai tule paikan päälle

Seuraa julkistamistilaisuutta suorana striimin kautta 23.10. klo 8 alkaen.

Kaupunkipolitiikka saa ensi viikolla kauan kaivatun perusteoksen, kun Kaupunkipolitiikan uusi aika julkistetaan keskiviikkona 23.10. klo 8 Helsingin Kaupunginmuseolla. Uutuuskirja lupaa kättä pidempää ja struktuuria kaupunkipolitiikan monitahoiseen keskusteluun – se piirtää Suomen kaupungistumisen kehityskaaren, täsmentää kaupunkipolitiikan käsitteet, kuvaa valtiollisen kaupunkipolitiikan vaiheita ja esittelee 20-luvun kaupunkipolitiikan sisällölliset haasteet. Kirjan ovat toimittaneet Eero Holstila ja Timo Hämäläinen.

Kirjan toimittajat Eero Holstila ja Timo Hämäläinen toivovat kaupunkipolitiikasta kiinnostuneiden löytävän kirjasta uusia ajatuksia ja näkökulmia.

”Kaupunkipoliittisten ratkaisujen tekijät ja niiden väliset roolit ovat muuttuneet ajan mittaan. Kirja lisää jatkumoon uuden luvun kuvaamalla kuinka kansalaisyhteiskunta on hiljalleen noussut kaupunkien elinvoimaa kehittäväksi toimijaksi”, sanoo Timo Hämäläinen.

Kaupunkipolitiikan uusi aika tarjoaa välineitä kaupunkipolitiikan keskusteluun.

Tilaa kirja jo ennakkoon kustantajan verkkokaupasta: https://www.rakennustietokauppa.fi/kaupunkipolitiikan-uusi-aika/115175/dp

Tilaisuuden ohjelma

Kirjan esite

Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

MDI toteutti marras-joulukuussa 2023 jo yhdeksättä kertaa valtakunnallisen kuntakyselynsä, tällä kertaa lisänimellä Kuinka kuntasi sykkii? Kyselyllä kerätään Manner-Suomen kuntien luottamushenkilöiden ja ylimpien viranhaltijoiden näkemyksiä kuntien ajankohtaiseen tilannekuvaan ja kehitysnäkymiin liittyen.

Lue lisää Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen  

MDI ja Uusi Kaupunki -kollektiivi toteuttivat Tampereen Kaukajärven ja Annalan kaupunginosaohjelmaa palvelevan visiotyön, jossa kirkastettiin alueen vahvuudet, ominaispiirteet ja kehittämistarpeet. Kaupunginosavisio ”Elämää kuin pikkukaupungissa” luo näkymää Kaukajärven ja Annalan toivotusta kehityssuunnasta sekä tulevista konkreettisista toimenpiteistä.

Lue lisää Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen