Uutuuskirja Kaupunkipolitiikan uusi aika julkistetaan 23.10. – seuraa striimiä tai tule paikan päälle

Seuraa julkistamistilaisuutta suorana striimin kautta 23.10. klo 8 alkaen.

Kaupunkipolitiikka saa ensi viikolla kauan kaivatun perusteoksen, kun Kaupunkipolitiikan uusi aika julkistetaan keskiviikkona 23.10. klo 8 Helsingin Kaupunginmuseolla. Uutuuskirja lupaa kättä pidempää ja struktuuria kaupunkipolitiikan monitahoiseen keskusteluun – se piirtää Suomen kaupungistumisen kehityskaaren, täsmentää kaupunkipolitiikan käsitteet, kuvaa valtiollisen kaupunkipolitiikan vaiheita ja esittelee 20-luvun kaupunkipolitiikan sisällölliset haasteet. Kirjan ovat toimittaneet Eero Holstila ja Timo Hämäläinen.

Kirjan toimittajat Eero Holstila ja Timo Hämäläinen toivovat kaupunkipolitiikasta kiinnostuneiden löytävän kirjasta uusia ajatuksia ja näkökulmia.

”Kaupunkipoliittisten ratkaisujen tekijät ja niiden väliset roolit ovat muuttuneet ajan mittaan. Kirja lisää jatkumoon uuden luvun kuvaamalla kuinka kansalaisyhteiskunta on hiljalleen noussut kaupunkien elinvoimaa kehittäväksi toimijaksi”, sanoo Timo Hämäläinen.

Kaupunkipolitiikan uusi aika tarjoaa välineitä kaupunkipolitiikan keskusteluun.

Tilaa kirja jo ennakkoon kustantajan verkkokaupasta: https://www.rakennustietokauppa.fi/kaupunkipolitiikan-uusi-aika/115175/dp

Tilaisuuden ohjelma

Kirjan esite

Väitös: Kaupungistumiselta puuttuu visio

MDI:n kaupunkikehittämisen ja -politiikan asiantuntija FM Ilppo Soininvaara on tutkinut väitöstyössään kaupungistumisen politiikkaa Suomessa. Väitöskirja valaisee kaupungistumisen kehityskaaria, siihen liittyvää poliittista keskustelua ja erilaisia strategisia intressejä. Soininvaara väittelee keskiviikkona 25.5.2022 kello 12 Helsingin yliopiston matemaattis-luonnontieteellisessä tiedekunnassa aiheesta ”The politics of urbanization – From a global imperative to national struggles”.

Lue lisää Väitös: Kaupungistumiselta puuttuu visio

MDI mukana analysoimassa rakennemuutostyökaluja Suomessa

MDI oli mukana toteuttamassa selvitystä Suomessa käytössä olleista rakennemuutostyökaluista, joista raportissa erityisesti tarkastellaan äkilliseen rakennemuutokseen reagointia (ÄRM), alueellisten innovaatioiden ja kokeilujen (AIKO) ennakoivan rakennemuutoksen toimia (ERM ja Silta-sopimuksia). Raportissa kuvataan suomalaisten työkalujen kehitystä ja ominaisuuksia sekä esitellään arvioinneista saatuja kokemuksia. Tarkemman tapaustutkimuksen kohteena oli Kainuussa tapahtunut UPM:n Kymmenen rakennemuutos.

Lue lisää MDI mukana analysoimassa rakennemuutostyökaluja Suomessa