Uuteen vuoteen kasvavalla kokoonpanolla

Tammikuun alussa asiantuntijatiimimme vahvistui viidellä osaajalla. Paluun riveihimme teki asiantuntija  Sinikukka Pyykkönen ja toivotimme tervetulleiksi asiantuntija Sara Anttilan sekä asiantuntijaharjoittelijat Eeva Leskisen ja Oskari Jokisen.

Sinikukalla on vankka kokemus erilaisten aluekehittämisen ja julkisen sektorin arviointien ja selvitysten laatimisesta. Sinikukka työskentelee MDI:n viestinnän koordinointitehtävien lisäksi asiakkaiden kanssa, muun muassa julkishallinnon kehittämisen, maaseudun ja kaupunkien kehittämisen sekä erityisesti asumisen ja liikenteen teemoissa.

Sara on valtiotieteiden maisteri, joka opinnoissaan syventyi julkishallinnon rakenteisiin ja kaupunkitutkimukseen. Erityisesti häntä kiinnostaa asukkaiden, päätöksentekijöiden ja hallinnon välinen vuorovaikutus sekä toimintamallien kehittäminen. Saran työpöydällä tulee olemaan viestinnän tehtävien lisäksi kaupunkikehittämiseen liittyviä hankkeita.

Eeva viimeistelee Tampereen yliopistossa maisteriopintojaan, joissa hän on keskittynyt kulttuuri- ja kaupunkisosiologisiin kysymyksiin. Hänellä on osaamista etenkin kulttuurin, koulutuksen ja hyvinvoinnin teemoista. MDI:llä Eeva tulee työskentelemään etenkin osaamisen ja työllisyyden teemojen parissa. 

Oskari on opintojaan viimeistelevä suomen kielen ja suomalais-ugrilaisten kielten yliopisto-opiskelija, joka on pääaineensa lisäksi suorittanut opintoja niin viestinnästä kuin taloustieteistäkin. Häntä kiinnostaa erityisesti viestintä osana yhteiskuntaa ja sen kehitystä sekä viestinnän strateginen suunnittelu ja toteutus. Oskari toimii viestintätiimin vahvistuksena. 

Tutustu myös muihin midiläisiin ja osaamiseemme tarkemmin osoitteessa mdi.fi/me.

 

Keskisuuret kaupungitko tulevaisuuden voittajia?

Suomen kaupungistumisen valtavirta vei viime vuosikymmenellä vahvasti suurimpiin kaupunkeihin. Monet keskisuuret ja pienet kaupungit jopa taantuivat. Innovaatiovetoinen kansallinen kaupunkipolitiikka on kohdistunut ensisijaisesti suuriin yliopistokaupunkeihin. Toisaalta valtiovalta on kiinnittänyt erityistä huomiota seutukaupunkien aktiivisen verkoston tukemiseen. Keskisuuret ovat jäänet väliinputoajiksi vailla omaan edunvalvontaa.

Lue lisää Keskisuuret kaupungitko tulevaisuuden voittajia?

Helsingin seudun muuttoliikkeessä selkeitä muutoksia pandemia-aikana

MDI toteutti MAL-suunnittelun tueksi selvityksen Helsingin seudun asumispreferenssien ja muuttoliikkeen tilannekuvasta pandemiavuosilta. Selvityksessä verrattiin seudun muuttoliikettä pandemiavuosilta menneeseen vuosikymmeneen. Muuttoliikettä tarkasteltiin niin kuntakohtaisesti kuin pienaluetasolla. Lisäksi selvityksessä koottiin yhteen laajasti aineistoa asuntomarkkinoiden kehityksestä sekä muuta asumiseen ja asumisvalintoihin liittyvää tietoa. Selvityksessä annetaan joukko suosituksia seudun asuntopolitiikan kehittämiseksi muuttuneessa tilanteessa.

Lue lisää Helsingin seudun muuttoliikkeessä selkeitä muutoksia pandemia-aikana

Hyvinvointia luodaan kulttuurista moninaisin palvelumallein

MDI toteutti sosiaali- ja terveysministeriön sekä opetus- ja kulttuuriministeriön yhteiselle terveyttä ja hyvinvointia edistävän taide-ja kulttuuritoiminnan Taiku3 -yhteistyöryhmälle selvityksen kulttuurihyvinvoinnin palvelumalleista tulevilla hyvinvointialueilla. Selvityksessä kartoitettiin kyselyllä ja täydentävillä haastatteluilla sitä, mitä malleja käytetään, mille kohderyhmille malleja kohdennetaan, mitä kautta tukea kohdennetaan ja missä ovat mallien kehitystarpeet. Tieto kuvaa tilannetta vuodenvaihteessa 2021–2022.

Lue lisää Hyvinvointia luodaan kulttuurista moninaisin palvelumallein