Uuteen vuoteen kasvavalla kokoonpanolla

Tammikuun alussa asiantuntijatiimimme vahvistui viidellä osaajalla. Paluun riveihimme teki asiantuntija  Sinikukka Pyykkönen ja toivotimme tervetulleiksi asiantuntija Sara Anttilan sekä asiantuntijaharjoittelijat Eeva Leskisen ja Oskari Jokisen.

Sinikukalla on vankka kokemus erilaisten aluekehittämisen ja julkisen sektorin arviointien ja selvitysten laatimisesta. Sinikukka työskentelee MDI:n viestinnän koordinointitehtävien lisäksi asiakkaiden kanssa, muun muassa julkishallinnon kehittämisen, maaseudun ja kaupunkien kehittämisen sekä erityisesti asumisen ja liikenteen teemoissa.

Sara on valtiotieteiden maisteri, joka opinnoissaan syventyi julkishallinnon rakenteisiin ja kaupunkitutkimukseen. Erityisesti häntä kiinnostaa asukkaiden, päätöksentekijöiden ja hallinnon välinen vuorovaikutus sekä toimintamallien kehittäminen. Saran työpöydällä tulee olemaan viestinnän tehtävien lisäksi kaupunkikehittämiseen liittyviä hankkeita.

Eeva viimeistelee Tampereen yliopistossa maisteriopintojaan, joissa hän on keskittynyt kulttuuri- ja kaupunkisosiologisiin kysymyksiin. Hänellä on osaamista etenkin kulttuurin, koulutuksen ja hyvinvoinnin teemoista. MDI:llä Eeva tulee työskentelemään etenkin osaamisen ja työllisyyden teemojen parissa. 

Oskari on opintojaan viimeistelevä suomen kielen ja suomalais-ugrilaisten kielten yliopisto-opiskelija, joka on pääaineensa lisäksi suorittanut opintoja niin viestinnästä kuin taloustieteistäkin. Häntä kiinnostaa erityisesti viestintä osana yhteiskuntaa ja sen kehitystä sekä viestinnän strateginen suunnittelu ja toteutus. Oskari toimii viestintätiimin vahvistuksena. 

Tutustu myös muihin midiläisiin ja osaamiseemme tarkemmin osoitteessa mdi.fi/me.

 

MDI mukana analysoimassa rakennemuutostyökaluja Suomessa

MDI oli mukana toteuttamassa selvitystä Suomessa käytössä olleista rakennemuutostyökaluista, joista raportissa erityisesti tarkastellaan äkilliseen rakennemuutokseen reagointia (ÄRM), alueellisten innovaatioiden ja kokeilujen (AIKO) ennakoivan rakennemuutoksen toimia (ERM ja Silta-sopimuksia). Raportissa kuvataan suomalaisten työkalujen kehitystä ja ominaisuuksia sekä esitellään arvioinneista saatuja kokemuksia. Tarkemman tapaustutkimuksen kohteena oli Kainuussa tapahtunut UPM:n Kymmenen rakennemuutos.

Lue lisää MDI mukana analysoimassa rakennemuutostyökaluja Suomessa

Kulttuurisuunnitelmassa korostuvat lapset ja nuoret, tilakysymykset sekä kulttuurinen elinvoima – MDI tukemassa Jyväskylän kulttuurisuunnitelman laadintaa

MDI tuki Jyväskylän kaupunkia kulttuurisuunnitelman laadinnassa. Työssä laadittu kulttuurisuunnitelma toimii Jyväskylän kaupunkistrategian vankkana sisaruksena.

Lue lisää Kulttuurisuunnitelmassa korostuvat lapset ja nuoret, tilakysymykset sekä kulttuurinen elinvoima – MDI tukemassa Jyväskylän kulttuurisuunnitelman laadintaa