Uuteen vuoteen kasvavalla kokoonpanolla

Tammikuun alussa asiantuntijatiimimme vahvistui viidellä osaajalla. Paluun riveihimme teki asiantuntija  Sinikukka Pyykkönen ja toivotimme tervetulleiksi asiantuntija Sara Anttilan sekä asiantuntijaharjoittelijat Eeva Leskisen ja Oskari Jokisen.

Sinikukalla on vankka kokemus erilaisten aluekehittämisen ja julkisen sektorin arviointien ja selvitysten laatimisesta. Sinikukka työskentelee MDI:n viestinnän koordinointitehtävien lisäksi asiakkaiden kanssa, muun muassa julkishallinnon kehittämisen, maaseudun ja kaupunkien kehittämisen sekä erityisesti asumisen ja liikenteen teemoissa.

Sara on valtiotieteiden maisteri, joka opinnoissaan syventyi julkishallinnon rakenteisiin ja kaupunkitutkimukseen. Erityisesti häntä kiinnostaa asukkaiden, päätöksentekijöiden ja hallinnon välinen vuorovaikutus sekä toimintamallien kehittäminen. Saran työpöydällä tulee olemaan viestinnän tehtävien lisäksi kaupunkikehittämiseen liittyviä hankkeita.

Eeva viimeistelee Tampereen yliopistossa maisteriopintojaan, joissa hän on keskittynyt kulttuuri- ja kaupunkisosiologisiin kysymyksiin. Hänellä on osaamista etenkin kulttuurin, koulutuksen ja hyvinvoinnin teemoista. MDI:llä Eeva tulee työskentelemään etenkin osaamisen ja työllisyyden teemojen parissa. 

Oskari on opintojaan viimeistelevä suomen kielen ja suomalais-ugrilaisten kielten yliopisto-opiskelija, joka on pääaineensa lisäksi suorittanut opintoja niin viestinnästä kuin taloustieteistäkin. Häntä kiinnostaa erityisesti viestintä osana yhteiskuntaa ja sen kehitystä sekä viestinnän strateginen suunnittelu ja toteutus. Oskari toimii viestintätiimin vahvistuksena. 

Tutustu myös muihin midiläisiin ja osaamiseemme tarkemmin osoitteessa mdi.fi/me.

 

Elinvoimaiset yhteisöt, mitä ne ovat? Tarina MDI Akatemian matkasta vuodelta 2022

MDI Akatemian vuoden 2022 teemana oli Elinvoimaiset yhteisöt ja uusi työ. Teemaa lähestyttiin sekä innovaatioleirin, aluekehittämisen tietopohjaan ja ilmiöihin pureutuneen webinaarin, elinvoiman monia muotoja ja eteläpohjalaisia yhteisöllisyyden esimerkkejä valaisseen Seinäjoen opintomatkan kautta.

Lue lisää Elinvoimaiset yhteisöt, mitä ne ovat? Tarina MDI Akatemian matkasta vuodelta 2022

Kainuun kunnille laadituissa puu- ja hybridirakentamisen strategioissa korostuvat tieto, osaaminen ja talous

Kainuun kuntien puu- ja hybridirakentamisen strategiat ovat valmistuneet monipuolisen selvitystyön tuloksena. Kuntakohtaisissa strategioissa sisällöllisiä teemoja ovat muun muassa metsätalouden ja biotalouden edistäminen, kunnan vihreän siirtymän tukeminen ja osaamisen kehittäminen. Seuraavaksi strategiat etenevät kuntien päätöksentekoon.

Lue lisää Kainuun kunnille laadituissa puu- ja hybridirakentamisen strategioissa korostuvat tieto, osaaminen ja talous