Sparraamme Maaseutupolitiikan neuvostoa ohjelmatyöhön ja Maaseutuparlamentin toteutukseen

Tuemme Maaseutupolitiikan neuvostoa (MANE) Maaseutupoliittisen kokonaisohjelman 2021–2027 laatimisprosessissa. Uusi, seitsemäs kokonaisohjelma laaditaan alhaalta ylöspäin, laajassa yhteistyössä sidosryhmien kanssa. Tavoitteena on nykyistä strategisempi kokonaisohjelma.

Fasilitoimme osallistavia työpajoja, jatkuvaa työskentelyä verkkoalustalla ja ohjelman kirjoitusleiriä. Lisäksi tuemme Maaseutuparlamentin onnistunutta toteutusta työpajojen vetäjien fasilitointikoulutuksen avulla. Maaseutuparlamentti järjestetään Kurikassa 1.–3.10.2020. Tapahtumassa keskustellaan valtakunnallisesta maaseutukehittämisestä ja -politiikasta.

Ratalinjauksilla on kauaskantoisia alueellisia vaikutuksia Kanta-Hämeen elinvoimaan, vetovoimaan ja pitovoimaan

Liikenneyhteyksillä ja –käytävillä sekä saavutettavuudella on vahva yhteys alue- ja väestönkehitykseen. Liikenteeseen liittyvät ratkaisut stimuloivat monin eri tavoin joko myönteisesti tai kielteisesti alue- ja väestönkehitykseen. Ratalinjauksilla on kauaskantoisia suoria ja epäsuoria alueellisia vaikutuksia Hämeenlinnan ja Riihimäen seutujen kehitykseen. MDI:n tekemän selvityksen perusteella voidaan tehdä neljä kiteytettyä nostoa nykyiseen päärataan ja uuteen ”metsärataan” liittyvien vaihtoehtojen perusteella.

Lue lisää Ratalinjauksilla on kauaskantoisia alueellisia vaikutuksia Kanta-Hämeen elinvoimaan, vetovoimaan ja pitovoimaan

Puurakentamisen ohjelma on edistänyt puun käyttöä suomalaisessa rakentamisessa

Ympäristöministeriö julkaisi MDI:n toteuttaman arvioinnin Puurakentamisen ohjelman tähänastisista vaikutuksista ja toteutumisesta. Puurakentamisen edistäminen on pitkäjänteistä työtä. Arvioinnissa MDI esittää, että valtionhallinnon tulisi jatkaa edistämistyötä ja lisätä puurakentamista tukevia kannusteita ja velvoitteita.

Lue lisää Puurakentamisen ohjelma on edistänyt puun käyttöä suomalaisessa rakentamisessa