Pieksämäellä tänään pohdinnassa: pysyvätkö pikkukaupungit kartalla?

Janne Antikainen piipahti tänään Pieksämäellä pohdiskelemassa seudullisten yrityspalveluihmisten kanssa, pysyvätkö pienet kaupungit kartalla. Pudotuspeli kaupunkien välillä on kova, eivätkä kaikki kaupungit valitettavasti pysy kartalla jatkossa. Keskitiellä kulkemalla vajoaa unohduksen suohon, piikkejä ja rosoisia profiileja on nostettava rohkeasti esiin. MDIläiset käyvät kovin mielellään ympäri Suomen porukoita innostamassa ja yhdessä maailman menoa tulkitsemassa.

Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

MDI toteutti marras-joulukuussa 2023 jo yhdeksättä kertaa valtakunnallisen kuntakyselynsä, tällä kertaa lisänimellä Kuinka kuntasi sykkii? Kyselyllä kerätään Manner-Suomen kuntien luottamushenkilöiden ja ylimpien viranhaltijoiden näkemyksiä kuntien ajankohtaiseen tilannekuvaan ja kehitysnäkymiin liittyen.

Lue lisää Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen  

MDI ja Uusi Kaupunki -kollektiivi toteuttivat Tampereen Kaukajärven ja Annalan kaupunginosaohjelmaa palvelevan visiotyön, jossa kirkastettiin alueen vahvuudet, ominaispiirteet ja kehittämistarpeet. Kaupunginosavisio ”Elämää kuin pikkukaupungissa” luo näkymää Kaukajärven ja Annalan toivotusta kehityssuunnasta sekä tulevista konkreettisista toimenpiteistä.

Lue lisää Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen