MDI selvittää nuorten syrjäytymisen ehkäisyn palvelujärjestelmän toimivuutta ja vaikuttavuutta

MDI on mukana NHG Finland Oy:n johtamassa tutkimuksessa, jossa selvitetään nuorten syrjäytymisen ehkäisyn palvelujärjestelmän toimivuutta ja palvelujen vaikuttavuutta. Tutkimuksen on tilannut eduskunnan tarkastusvaliokunta, ja sen tulokset julkaistaan vuoden 2021 loppuun mennessä.

Tutkimus keskittyy erityisesti palvelujärjestelmään ja sen rahoitukseen sekä tuotettujen palvelujen vaikuttavuuteen. Tavoitteena on lisäksi kartoittaa, millaisia rahavirtoja syrjäytymisen ehkäisyn palveluissa liikkuu, millaisia toimijoita tähän kytkeytyy, ja mitä resursseilla saadaan aikaan.

Lue lisää

https://www.eduskunta.fi/FI/tiedotteet/Sivut/Tarkastusvaliokunta_tutkimushanke2020_nuorten_syrjaytyminen.aspx

Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

MDI toteutti marras-joulukuussa 2023 jo yhdeksättä kertaa valtakunnallisen kuntakyselynsä, tällä kertaa lisänimellä Kuinka kuntasi sykkii? Kyselyllä kerätään Manner-Suomen kuntien luottamushenkilöiden ja ylimpien viranhaltijoiden näkemyksiä kuntien ajankohtaiseen tilannekuvaan ja kehitysnäkymiin liittyen.

Lue lisää Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne