MDI konsultoi Keski-Karjalan elinkeinostrategian laadintaa

MDI:llä on ollut ilo sparrata idässä Joensuun ja Pielisen Karjalan seutuja. Nyt MDI:n kartalle tulee mukaan Pohjois-Karjalan puuttuva palanen eli Keski-Karjala (Kitee, Tohmajärvi, Rääkkylä), jossa MDI on mukana konsultoimassa uuden elinkeinostrategian laadintaa. Tilannekuva ei kirkkaudella häikäise: rakennemuutos rasittaa vieläkin ja Venäjän tilanne ei rajaseudun asemaa helpommaksi tee. Vaikeissa tilanteissa taitavien valintojen tekeminen korostuu. Työ käynnistyy kehittämisyhtiön johtoryhmän sparrauksella ja jatkuu perustettavien työryhmien työn tukemisella. Huhtikuussa kokoonnutaan avoimeen kehittämisseminaariin ja jatketaan strategian hiontaa. Strategia valmistuu kesällä, työn tilaajana toimivan Keski-Karjalan kehitysyhtiö KETIn 20-vuotisen taipaleen kunniaksi.

Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

MDI toteutti marras-joulukuussa 2023 jo yhdeksättä kertaa valtakunnallisen kuntakyselynsä, tällä kertaa lisänimellä Kuinka kuntasi sykkii? Kyselyllä kerätään Manner-Suomen kuntien luottamushenkilöiden ja ylimpien viranhaltijoiden näkemyksiä kuntien ajankohtaiseen tilannekuvaan ja kehitysnäkymiin liittyen.

Lue lisää Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen  

MDI ja Uusi Kaupunki -kollektiivi toteuttivat Tampereen Kaukajärven ja Annalan kaupunginosaohjelmaa palvelevan visiotyön, jossa kirkastettiin alueen vahvuudet, ominaispiirteet ja kehittämistarpeet. Kaupunginosavisio ”Elämää kuin pikkukaupungissa” luo näkymää Kaukajärven ja Annalan toivotusta kehityssuunnasta sekä tulevista konkreettisista toimenpiteistä.

Lue lisää Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen