MDI julkaisee uuden väestöennusteen 2.6. – ilmoittaudu julkistustilaisuuteen

Kuvituskuva, Rasmus Aro esittelemässä väestönkehitystä.
Uusi väestöennuste julkistetaan webinaarissa 2.6.2021.

MDI julkistaa laatimansa uuden ja tarkemman väestöennusteen vuoteen 2040 keskiviikkona 2.6. klo 8. Väestöennuste on laadittu kaikille Suomen kunnille ja maakunnille uusimpiin väestönkehitystietoihin perustuen.

Yhden ennusteuran sijaan tarjolla on kolme erilaista valmista skenaariota sekä mahdollisuudet tehdä tarkempia räätälöintejä ja vaikuttaa eri olettamiin. Päivitettyjen skenaarioiden ja tarkemmin räätälöitävien laskelmien avulla kunnat ja eri alueet voivat peilata ennustetta omiin strategioihinsa sekä palvelutarve- ja verkkolaskelmiinsa sekä investointeihinsa.

Julkistustilaisuudessa kuulet:

  • miksi väestöennuste tehtiin ja mitä uutta se tuo aikaisempiin väestöennusteisiin nähden
  • miltä väestönkehitys Suomessa näyttää eri skenaarioiden valossa ja mikä on koronavuoden valossa muuttunut
  • miten väestöennustus tehtiin ja miten sitä voi hyödyntää

Ilmoittaudu webinaariin tästä linkistä viimeistään 31.5.2021. Tarkemmat tiedot ja ohjelma lähetetään osallistujille lähempänä.

MDI mukana analysoimassa rakennemuutostyökaluja Suomessa

MDI oli mukana toteuttamassa selvitystä Suomessa käytössä olleista rakennemuutostyökaluista, joista raportissa erityisesti tarkastellaan äkilliseen rakennemuutokseen reagointia (ÄRM), alueellisten innovaatioiden ja kokeilujen (AIKO) ennakoivan rakennemuutoksen toimia (ERM ja Silta-sopimuksia). Raportissa kuvataan suomalaisten työkalujen kehitystä ja ominaisuuksia sekä esitellään arvioinneista saatuja kokemuksia. Tarkemman tapaustutkimuksen kohteena oli Kainuussa tapahtunut UPM:n Kymmenen rakennemuutos.

Lue lisää MDI mukana analysoimassa rakennemuutostyökaluja Suomessa

Kulttuurisuunnitelmassa korostuvat lapset ja nuoret, tilakysymykset sekä kulttuurinen elinvoima – MDI tukemassa Jyväskylän kulttuurisuunnitelman laadintaa

MDI tuki Jyväskylän kaupunkia kulttuurisuunnitelman laadinnassa. Työssä laadittu kulttuurisuunnitelma toimii Jyväskylän kaupunkistrategian vankkana sisaruksena.

Lue lisää Kulttuurisuunnitelmassa korostuvat lapset ja nuoret, tilakysymykset sekä kulttuurinen elinvoima – MDI tukemassa Jyväskylän kulttuurisuunnitelman laadintaa