MDI julkaisee uuden väestöennusteen 2.6. – ilmoittaudu julkistustilaisuuteen

Kuvituskuva, Rasmus Aro esittelemässä väestönkehitystä.
Uusi väestöennuste julkistetaan webinaarissa 2.6.2021.

MDI julkistaa laatimansa uuden ja tarkemman väestöennusteen vuoteen 2040 keskiviikkona 2.6. klo 8. Väestöennuste on laadittu kaikille Suomen kunnille ja maakunnille uusimpiin väestönkehitystietoihin perustuen.

Yhden ennusteuran sijaan tarjolla on kolme erilaista valmista skenaariota sekä mahdollisuudet tehdä tarkempia räätälöintejä ja vaikuttaa eri olettamiin. Päivitettyjen skenaarioiden ja tarkemmin räätälöitävien laskelmien avulla kunnat ja eri alueet voivat peilata ennustetta omiin strategioihinsa sekä palvelutarve- ja verkkolaskelmiinsa sekä investointeihinsa.

Julkistustilaisuudessa kuulet:

  • miksi väestöennuste tehtiin ja mitä uutta se tuo aikaisempiin väestöennusteisiin nähden
  • miltä väestönkehitys Suomessa näyttää eri skenaarioiden valossa ja mikä on koronavuoden valossa muuttunut
  • miten väestöennustus tehtiin ja miten sitä voi hyödyntää

Ilmoittaudu webinaariin tästä linkistä viimeistään 31.5.2021. Tarkemmat tiedot ja ohjelma lähetetään osallistujille lähempänä.

MDI mukana laatimassa tiekarttaa Uudellemaalle EU-tasoiseen tutkimukseen ja innovointiin

Uudellamaalla tähdätään huippuosaamisen vahvistamiseen sekä EU-tasolta saataviin investointeihin tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaan (TKI). Maakunnan TKI-toimijat kutsutaan mukaan tiekarttatyöhön. Tilannekuvan ja tiekartan laatimiseen on valittu EU-rahoitukseen ja innovaatioihin erikoistunut konsulttitoimisto Spinverse yhdessä aluekehitykseen keskittyvän MDI:n kanssa.

Lue lisää MDI mukana laatimassa tiekarttaa Uudellemaalle EU-tasoiseen tutkimukseen ja innovointiin