MDI julkaisee uuden väestöennusteen 2.6. – ilmoittaudu julkistustilaisuuteen

Kuvituskuva, Rasmus Aro esittelemässä väestönkehitystä.
Uusi väestöennuste julkistetaan webinaarissa 2.6.2021.

MDI julkistaa laatimansa uuden ja tarkemman väestöennusteen vuoteen 2040 keskiviikkona 2.6. klo 8. Väestöennuste on laadittu kaikille Suomen kunnille ja maakunnille uusimpiin väestönkehitystietoihin perustuen.

Yhden ennusteuran sijaan tarjolla on kolme erilaista valmista skenaariota sekä mahdollisuudet tehdä tarkempia räätälöintejä ja vaikuttaa eri olettamiin. Päivitettyjen skenaarioiden ja tarkemmin räätälöitävien laskelmien avulla kunnat ja eri alueet voivat peilata ennustetta omiin strategioihinsa sekä palvelutarve- ja verkkolaskelmiinsa sekä investointeihinsa.

Julkistustilaisuudessa kuulet:

  • miksi väestöennuste tehtiin ja mitä uutta se tuo aikaisempiin väestöennusteisiin nähden
  • miltä väestönkehitys Suomessa näyttää eri skenaarioiden valossa ja mikä on koronavuoden valossa muuttunut
  • miten väestöennustus tehtiin ja miten sitä voi hyödyntää

Ilmoittaudu webinaariin tästä linkistä viimeistään 31.5.2021. Tarkemmat tiedot ja ohjelma lähetetään osallistujille lähempänä.

Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

MDI toteutti marras-joulukuussa 2023 jo yhdeksättä kertaa valtakunnallisen kuntakyselynsä, tällä kertaa lisänimellä Kuinka kuntasi sykkii? Kyselyllä kerätään Manner-Suomen kuntien luottamushenkilöiden ja ylimpien viranhaltijoiden näkemyksiä kuntien ajankohtaiseen tilannekuvaan ja kehitysnäkymiin liittyen.

Lue lisää Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne