MDI julkaisee uuden väestöennusteen 2.6. – ilmoittaudu julkistustilaisuuteen

Kuvituskuva, Rasmus Aro esittelemässä väestönkehitystä.
Uusi väestöennuste julkistetaan webinaarissa 2.6.2021.

MDI julkistaa laatimansa uuden ja tarkemman väestöennusteen vuoteen 2040 keskiviikkona 2.6. klo 8. Väestöennuste on laadittu kaikille Suomen kunnille ja maakunnille uusimpiin väestönkehitystietoihin perustuen.

Yhden ennusteuran sijaan tarjolla on kolme erilaista valmista skenaariota sekä mahdollisuudet tehdä tarkempia räätälöintejä ja vaikuttaa eri olettamiin. Päivitettyjen skenaarioiden ja tarkemmin räätälöitävien laskelmien avulla kunnat ja eri alueet voivat peilata ennustetta omiin strategioihinsa sekä palvelutarve- ja verkkolaskelmiinsa sekä investointeihinsa.

Julkistustilaisuudessa kuulet:

  • miksi väestöennuste tehtiin ja mitä uutta se tuo aikaisempiin väestöennusteisiin nähden
  • miltä väestönkehitys Suomessa näyttää eri skenaarioiden valossa ja mikä on koronavuoden valossa muuttunut
  • miten väestöennustus tehtiin ja miten sitä voi hyödyntää

Ilmoittaudu webinaariin tästä linkistä viimeistään 31.5.2021. Tarkemmat tiedot ja ohjelma lähetetään osallistujille lähempänä.

Viharikosten ja syrjinnän vastaisen työn osaamiskeskustoiminnan konseptointi -raportti valmistui oikeusministeriölle

Viharikosten ja vihatekojen ilmiö on monimuotoinen, ja siihen pureutuminen edellyttää yhteisiä toimia monilta eri yhteiskunnan osa-alueilta. Oikeusministeriö on kuluvalla hallituskaudella…

Lue lisää Viharikosten ja syrjinnän vastaisen työn osaamiskeskustoiminnan konseptointi -raportti valmistui oikeusministeriölle

Elinvoimaiset yhteisöt, mitä ne ovat? Tarina MDI Akatemian matkasta vuodelta 2022

MDI Akatemian vuoden 2022 teemana oli Elinvoimaiset yhteisöt ja uusi työ. Teemaa lähestyttiin sekä innovaatioleirin, aluekehittämisen tietopohjaan ja ilmiöihin pureutuneen webinaarin, elinvoiman monia muotoja ja eteläpohjalaisia yhteisöllisyyden esimerkkejä valaisseen Seinäjoen opintomatkan kautta.

Lue lisää Elinvoimaiset yhteisöt, mitä ne ovat? Tarina MDI Akatemian matkasta vuodelta 2022