MDI ja Crazy Town rakentavat Suomesta maailman parasta paikkaa työskennellä monipaikkaisesti – monipaikkaisen työn sillanpääasema Freda55 avautuu

MDI ja Crazy Town aloittavat yhteistyön. Kuvassa Janne Antikainen (MDI) ja Mikko Markkanen (CT) Freda55:lla.

Aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI ja yhteisöjen rakentaja Crazy Town aloittavat yhteistyön, jonka tuloksena syntyy muun muassa uudenlainen monipaikkaista työtä tekevien ihmisten kohtaamispaikka Helsingin ytimeen.  

Korona on ravistellut työn tekemisen tapoja. Myllerryksen keskellä yksilöiltä, yrityksiltä ja alueilta vaaditaan jatkuvaa oppimista sekä yhteistyötaitoja.

– Toimistolle tullaan muiden ihmisten, vuorovaikutuksen ja oppimisen takia, kertoo Crazy Townin Toni Pienonen.

Marraskuussa avautuvan hubin toiminnassa yhdistyvät MDI:n ja Crazy Townin toisiaan täydentävät osaamiset – Freda 55 tarjoaa jäsenilleen työtilan lisäksi monenlaista tukea, yhteisön ja kiinnekohdan kaupungissa sekä verkottaa heidät maanlaajuisesti.

MDI:n ja Crazy Townin yhteistyö konkretisoituu kolmena tekona

  • Avaamme Helsinkiin yhteisöllisen Freda55-hubin, tilan työlle, oppimiselle ja kehittämiselle
  • Tarjoamme apua oman yhteisöllisen työtilan perustamiseen ja operointiin – olit sitten kunta, oppilaitos, kehittäjä tai yrittäjä
  • Järjestämme projekteja ja tapahtumia, jotka auttavat tekemään Suomesta paremmin kehittyvän ja kehittävän
MDI Akatemia Freda55:n koulutustilassa. Kuva: Anssi Kumpula, MDI.

1) Freda55 sijoittuu osaksi MDI:n Helsingin toimistoa keskelle kaupunkia Kamppiin marraskuussa 2021

MDI on yhteisön ankkuri ja sielu, Crazy Town vastaa hubin operoinnista, ja kaikki käyttäjät saavat myös CT-jäsenyyden.

– MDI hakee uusia tuttavuuksia ja kumppanuuksia, jotka auttavat tekemään Suomesta paremmin kehittyvän ja kehittävän. Yli 80 % kehityksestä on sattumaa – Freda55 mahdollistaa nämä sattumat, kuvaa Janne Antikainen.

Paikallisiksi jäseniksi haetaan etenkin MDI-yhteistyöstä kiinnostuneita asiantuntijoita esimerkiksi analytiikan, datan visualisoinnin ja käsittelyn, paikkatiedon, tekoälyn, viestinnän, markkinoinnin ja strategiaviestinnän teemoissa.

Suomalaiset alue-, elinkeino- ja elinvoimakehittäjät, hanketoimijat, ekosysteemien puutarhurit  ja oppilaitosten edustajat voivat käyttää hubia Helsingin tukikohtana. Crazy Townin jäsenet vuorostaan saavat Helsingin tukikohdan, josta aloittaa pk-seudun valloitus.

Fredan tila avautuu vaiheittain uusien asiakkaiden, kumppaneiden ja nykyisten Crazy Townin jäsenten käyttöön marraskuusta 2021 alkaen.

Jäsenyydestä kiinnostuneet voivat suunnata Fredan sivulle

2) Apu oman yhteisöllisen työtilan perustamiseen ja operointiin: Strategiasta ja suunnittelusta aina käytäntöön asti

Jos valmistelet (tai pyörität) hubia, etätyötilaa tai yhteisöllistä coworking-tilaa, auttavat MDI ja CT sinua Suomen pisimmällä kokemuksella.

Strategia- ja suunnitteluvaiheessa saat meistä rinnallakulkijan. Teet asiat oikeassa järjestyksessä, tunnistat ajoissa, minkä tyyppinen yhteisö palvelee sinua parhaiten, investoit viisaasti sekä kytket toiminnan osaksi elinvoimatoimintaa.

Kun yhteisö on pystyssä, koulutamme paikallisen yhteisömanagerin sekä tarjoamme työkalut operointiin, yli 400 yrityksen seuran, valtakunnallisen verkoston sekä mielenkiintoiset sisällöt.

Jos tämä kiinnostaa sinua, ole yhteydessä MDI:n ja CT:n tiimiin!

Taival Media pystytti Freda55:een studion Kaupunkipolitiikan tiekartta -striimausta varten. Kuva: Anssi Kumpula.

3) Projekteja ja tapahtumia, jotka auttavat tekemään Suomesta paremmin kehittyvän ja kehittävän

MDI:lle ja CT:lle yhteisiä teemoja ovat yhteiskehittäminen, yhteisöjen rakentaminen, monipaikkainen työ, kasvuyrittäjyys sekä korkeakoulujen ja oppilaitosten yritysyhteistyö. Näissä työkaluina toimivat muun muassa selvitykset, työpajat, hackathonit, innovaatioleirit ja koulutusohjelmat.

Räätälöityjen yhteisten projektien lisäksi järjestämme myös avoimia tapahtumia. Tämän vuoden aikana kuulet vielä  MDI:n ja CT:n yhteisesti kertomassa tarinoita  aiheesta “Monipaikkaisuus ja uudet työn tekemisen tavat”.

Lisätietoa

Janne Antikainen
p. 040 764 1829
janne.antikainen@mdi.fi

Toni Pienonen
p. 0400 737 238
toni.pienonen@crazytown.fi

MDI on monialainen asiantuntijayritys, joka tekee paremmin kehittävää ja kehittyvää Suomea. www.mdi.fi 

Crazy Town rakentaa yhteisöjä, joissa osaajat, yritykset ja heitä tukevat palvelut kohtaavat. www.crazytown.fi 

Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

MDI toteutti marras-joulukuussa 2023 jo yhdeksättä kertaa valtakunnallisen kuntakyselynsä, tällä kertaa lisänimellä Kuinka kuntasi sykkii? Kyselyllä kerätään Manner-Suomen kuntien luottamushenkilöiden ja ylimpien viranhaltijoiden näkemyksiä kuntien ajankohtaiseen tilannekuvaan ja kehitysnäkymiin liittyen.

Lue lisää Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne