MDI Akatemia siirtyy syksyyn 2021

Vallitsevasta koronatilanteesta johtuen ja akatemia-hakijoiden palautteiden perusteella joudumme siirtämään MDI Akatemia II:n käynnistyksen syksylle 2021.

MDI Akatemian yhtenä tavoitteena on ryhmäyttää, verkottaa ja tuoda aluekehittämisen asiantuntijoita tutuiksi toisilleen ympäri Suomen. Useat hakijat haluavat ehdottomasti verkostoitua ja kohdata kasvotusten, ja turvallisemmat ajat koulutusohjelman käynnistämiselle ovat oletettavasti jo syksyllä, kun rokotuksissa edetään. Pyrimme järjestämään Akatemiassa yhteisölliset kohtaamiset kasvokkain.

Kevään 2021 haussa saimme jo useita loistavia hakijoita. Kevään haussa valitut opiskelijat ovat halutessaan automaattisesti mukana Akatemian käynnistyessä. Valituille on ilmoitettu henkilökohtaisesti.

Täydennyshaku käynnistyy elokuussa

Järjestämme Akatemian täydennyshaun 16.8.–16.9.2021, ja ilmoitamme kaikille valituille 24.9. mennessä. Akatemian lähitapaamisten uusi aikataulu ilmoitetaan täydennyshaun käynnistyessä syksyllä 2021.

Seuraa haun aukeamista somekanavissamme ja osoitteessa mdi.fi/akatemia.

Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

MDI toteutti marras-joulukuussa 2023 jo yhdeksättä kertaa valtakunnallisen kuntakyselynsä, tällä kertaa lisänimellä Kuinka kuntasi sykkii? Kyselyllä kerätään Manner-Suomen kuntien luottamushenkilöiden ja ylimpien viranhaltijoiden näkemyksiä kuntien ajankohtaiseen tilannekuvaan ja kehitysnäkymiin liittyen.

Lue lisää Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen  

MDI ja Uusi Kaupunki -kollektiivi toteuttivat Tampereen Kaukajärven ja Annalan kaupunginosaohjelmaa palvelevan visiotyön, jossa kirkastettiin alueen vahvuudet, ominaispiirteet ja kehittämistarpeet. Kaupunginosavisio ”Elämää kuin pikkukaupungissa” luo näkymää Kaukajärven ja Annalan toivotusta kehityssuunnasta sekä tulevista konkreettisista toimenpiteistä.

Lue lisää Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen