MDI Akatemia siirtyy syksyyn 2021

Vallitsevasta koronatilanteesta johtuen ja akatemia-hakijoiden palautteiden perusteella joudumme siirtämään MDI Akatemia II:n käynnistyksen syksylle 2021.

MDI Akatemian yhtenä tavoitteena on ryhmäyttää, verkottaa ja tuoda aluekehittämisen asiantuntijoita tutuiksi toisilleen ympäri Suomen. Useat hakijat haluavat ehdottomasti verkostoitua ja kohdata kasvotusten, ja turvallisemmat ajat koulutusohjelman käynnistämiselle ovat oletettavasti jo syksyllä, kun rokotuksissa edetään. Pyrimme järjestämään Akatemiassa yhteisölliset kohtaamiset kasvokkain.

Kevään 2021 haussa saimme jo useita loistavia hakijoita. Kevään haussa valitut opiskelijat ovat halutessaan automaattisesti mukana Akatemian käynnistyessä. Valituille on ilmoitettu henkilökohtaisesti.

Täydennyshaku käynnistyy elokuussa

Järjestämme Akatemian täydennyshaun 16.8.–16.9.2021, ja ilmoitamme kaikille valituille 24.9. mennessä. Akatemian lähitapaamisten uusi aikataulu ilmoitetaan täydennyshaun käynnistyessä syksyllä 2021.

Seuraa haun aukeamista somekanavissamme ja osoitteessa mdi.fi/akatemia.

Rakenteet ja asenteet hidastavat naisten tietotyön kehitystä maaseudulla

Naisten tietotyö Suomessa keskittyy hyvin vahvasti kaupunkialueille. Maaseudulla koulutuksen toimialan merkitys naisten tietotyössä on korostunut huomattavasti, mutta samalla koulutuksen keskittäminen vähentää työpaikkoja. Naisten tietotyön edistäminen maaseudulla vaatii maaseudun työpaikkarakenteen kehittämistä, työurien haasteisiin pureutumista sekä naiserityisten kysymysten tunnistamista, todetaan 17.6.2022 julkistettavissa UUTTU-hankkeen tuloksissa. Tutkimushankkeessa kartoitettiin uuden työn mahdollisuuksia edistäviä ja jarruttavia tekijöitä maaseudulla naisten näkökulmasta.

Lue lisää Rakenteet ja asenteet hidastavat naisten tietotyön kehitystä maaseudulla