MDI Akatemia 2022 pyörähti käyntiin Innovation BootCampilla

MDI Akatemia 2022 eli aluekehittäjän koulutusohjelma käynnistyi helmikuun alussa kick-offissa ja Innovation BootCampilla. Vuorokauden mittainen Innovation BootCamp järjestettiin yhteistyössä Crazy Townin, MDI:n ja Urban Millin kanssa. BootCampilla työskenneltiin yrittäjämäisten yhteisöjen ja uuden työn teemoissa.

Seuraavaksi akatemialaiset tutustuvat tiedolla johtamiseen ja työkaluihin toukokuisessa webinaarissa. Syksyllä lähdemme yhdessä opintomatkalle ja syyskauden päätteeksi perehdymme akatemialaisten harjoitustöihin ja järjestämme valmistujaiset. MDI Akatemian tavoitteena on tarjota tietoa, näkemyksiä ja avauksia aluekehittämisen eri puolista sekä verkottaa aihepiiristä kiinnostuneita.

Elinvoimapolitiikan kokonaisarvosana on viime vuoden tasolla – tutustu kuntakyselyn ensimmäisiin tuloksiin!

Kuntien ja maakuntien elinvoimapolitiikalle annettiin tuoreimmassa kuntakyselyssä hieman korkeammat arvosanat kuin vuonna 2021. Arvio seudullisista ja ylimaakunnallisista elinvoimatoimista oli puolestaan viime vuoden tasolla. Kunnan omat toimet elinvoiman vahvistamiseksi on jälleen arvioitu korkeammalle kuin alueelliset elinvoimatoimet.

Lue lisää Elinvoimapolitiikan kokonaisarvosana on viime vuoden tasolla – tutustu kuntakyselyn ensimmäisiin tuloksiin!

Kestävä vihreä siirtymä saavutetaan panostamalla TKI-kentän moninaisuuteen – AGDA-hanke jatkaa teeman parissa

AGDA on Pohjoismaisen tasa-arvorahaston (NIKK) rahoittama kehittämishanke, joka sai virallisen starttinsa viime marraskuun alussa. Hankkeessa pureudutaan diversiteetin ja inkluusion mahdollisuuksiin TKI-kentällä, etenkin vihreän siirtymän teemaan liittyen.

Lue lisää Kestävä vihreä siirtymä saavutetaan panostamalla TKI-kentän moninaisuuteen – AGDA-hanke jatkaa teeman parissa

Työtä hyvinvoinnin ja osallisuuden edistämiseksi yhdessä monialaisen asiakaskunnan kanssa 

MDI Public Oy siirtyy vuoden 2023 alusta FCG Consulting Groupin tytäryhtiöksi. Tämä on pieni muutos suhteessa suurempiin yhteiskunnallisiin muutoksiin, jotka liittyvät lainsäädännön ja palvelurakenteiden uudistuksiin. Voi siis todeta, että vain muutos on pysyvää. Toisaalta tietyt ilmiöt eivät muutu ja organisaatioiden tavoitteena oleva kestävä kehittäminen jatkuu.

Lue lisää Työtä hyvinvoinnin ja osallisuuden edistämiseksi yhdessä monialaisen asiakaskunnan kanssa