MDI Akatemia 2022 pyörähti käyntiin Innovation BootCampilla

MDI Akatemia 2022 eli aluekehittäjän koulutusohjelma käynnistyi helmikuun alussa kick-offissa ja Innovation BootCampilla. Vuorokauden mittainen Innovation BootCamp järjestettiin yhteistyössä Crazy Townin, MDI:n ja Urban Millin kanssa. BootCampilla työskenneltiin yrittäjämäisten yhteisöjen ja uuden työn teemoissa.

Seuraavaksi akatemialaiset tutustuvat tiedolla johtamiseen ja työkaluihin toukokuisessa webinaarissa. Syksyllä lähdemme yhdessä opintomatkalle ja syyskauden päätteeksi perehdymme akatemialaisten harjoitustöihin ja järjestämme valmistujaiset. MDI Akatemian tavoitteena on tarjota tietoa, näkemyksiä ja avauksia aluekehittämisen eri puolista sekä verkottaa aihepiiristä kiinnostuneita.

MDI mukana analysoimassa rakennemuutostyökaluja Suomessa

MDI oli mukana toteuttamassa selvitystä Suomessa käytössä olleista rakennemuutostyökaluista, joista raportissa erityisesti tarkastellaan äkilliseen rakennemuutokseen reagointia (ÄRM), alueellisten innovaatioiden ja kokeilujen (AIKO) ennakoivan rakennemuutoksen toimia (ERM ja Silta-sopimuksia). Raportissa kuvataan suomalaisten työkalujen kehitystä ja ominaisuuksia sekä esitellään arvioinneista saatuja kokemuksia. Tarkemman tapaustutkimuksen kohteena oli Kainuussa tapahtunut UPM:n Kymmenen rakennemuutos.

Lue lisää MDI mukana analysoimassa rakennemuutostyökaluja Suomessa

Kulttuurisuunnitelmassa korostuvat lapset ja nuoret, tilakysymykset sekä kulttuurinen elinvoima – MDI tukemassa Jyväskylän kulttuurisuunnitelman laadintaa

MDI tuki Jyväskylän kaupunkia kulttuurisuunnitelman laadinnassa. Työssä laadittu kulttuurisuunnitelma toimii Jyväskylän kaupunkistrategian vankkana sisaruksena.

Lue lisää Kulttuurisuunnitelmassa korostuvat lapset ja nuoret, tilakysymykset sekä kulttuurinen elinvoima – MDI tukemassa Jyväskylän kulttuurisuunnitelman laadintaa