MDI Akatemia 2022 pyörähti käyntiin Innovation BootCampilla

MDI Akatemia 2022 eli aluekehittäjän koulutusohjelma käynnistyi helmikuun alussa kick-offissa ja Innovation BootCampilla. Vuorokauden mittainen Innovation BootCamp järjestettiin yhteistyössä Crazy Townin, MDI:n ja Urban Millin kanssa. BootCampilla työskenneltiin yrittäjämäisten yhteisöjen ja uuden työn teemoissa.

Seuraavaksi akatemialaiset tutustuvat tiedolla johtamiseen ja työkaluihin toukokuisessa webinaarissa. Syksyllä lähdemme yhdessä opintomatkalle ja syyskauden päätteeksi perehdymme akatemialaisten harjoitustöihin ja järjestämme valmistujaiset. MDI Akatemian tavoitteena on tarjota tietoa, näkemyksiä ja avauksia aluekehittämisen eri puolista sekä verkottaa aihepiiristä kiinnostuneita.

Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

MDI toteutti marras-joulukuussa 2023 jo yhdeksättä kertaa valtakunnallisen kuntakyselynsä, tällä kertaa lisänimellä Kuinka kuntasi sykkii? Kyselyllä kerätään Manner-Suomen kuntien luottamushenkilöiden ja ylimpien viranhaltijoiden näkemyksiä kuntien ajankohtaiseen tilannekuvaan ja kehitysnäkymiin liittyen.

Lue lisää Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen  

MDI ja Uusi Kaupunki -kollektiivi toteuttivat Tampereen Kaukajärven ja Annalan kaupunginosaohjelmaa palvelevan visiotyön, jossa kirkastettiin alueen vahvuudet, ominaispiirteet ja kehittämistarpeet. Kaupunginosavisio ”Elämää kuin pikkukaupungissa” luo näkymää Kaukajärven ja Annalan toivotusta kehityssuunnasta sekä tulevista konkreettisista toimenpiteistä.

Lue lisää Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen