Kuntakyselyn 2022 tiivistelmä julkaistu: arvosanat elinvoimapolitiikalle pitkällä aikavälillä nousujohteiset

Keskipitkän aikavälin odotukset ovat posiitivisemmat kuin lyhyen aikavälin, ja puolueista myönteisimmät odotukset ovat SDP:n kannattajilla, kielteisimmät perussuomalaisten kannattajilla

Kehitysnäkymien ja elinvoimapolitiikan lisäksi kuntien ylimmiltä viranhaltijoilta ja päättäjiltä kysyttiin näkemyksiä muun muassa työ- ja elinkeinopalvelu -uudistuksesta, hyvinvointialuevalmistelusta ja monipaikkaisuuden huomioimisesta kunnan strategiassa.

Lisää tuloksia julkaistaan alkuvuoden aikana.
Tästä pääset katsomaan tiivistelmää kyselystä.

Kuntakyselyn toteutus

MDI toteutti marras-joulukuussa 2022 kahdeksannen kerran valtakunnallisen kuntakyselynsä. Kyselyssä kartoitettiin Manner-Suomen kuntien päättäjien ja ylimpien viranhaltijoiden näkemyksiä kuntansa kehittämisestä ja tulevaisuudesta. Näkemyksensä antoi yhteensä 1059 vastaajaa kaikkiaan 270 kunnasta. Lämmin kiitos kaikille vastaajille!

MDI mukana laatimassa tiekarttaa Uudellemaalle EU-tasoiseen tutkimukseen ja innovointiin

Uudellamaalla tähdätään huippuosaamisen vahvistamiseen sekä EU-tasolta saataviin investointeihin tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaan (TKI). Maakunnan TKI-toimijat kutsutaan mukaan tiekarttatyöhön. Tilannekuvan ja tiekartan laatimiseen on valittu EU-rahoitukseen ja innovaatioihin erikoistunut konsulttitoimisto Spinverse yhdessä aluekehitykseen keskittyvän MDI:n kanssa.

Lue lisää MDI mukana laatimassa tiekarttaa Uudellemaalle EU-tasoiseen tutkimukseen ja innovointiin