Kuntakyselyn 2022 tiivistelmä julkaistu: arvosanat elinvoimapolitiikalle pitkällä aikavälillä nousujohteiset

Keskipitkän aikavälin odotukset ovat posiitivisemmat kuin lyhyen aikavälin, ja puolueista myönteisimmät odotukset ovat SDP:n kannattajilla, kielteisimmät perussuomalaisten kannattajilla

Kehitysnäkymien ja elinvoimapolitiikan lisäksi kuntien ylimmiltä viranhaltijoilta ja päättäjiltä kysyttiin näkemyksiä muun muassa työ- ja elinkeinopalvelu -uudistuksesta, hyvinvointialuevalmistelusta ja monipaikkaisuuden huomioimisesta kunnan strategiassa.

Lisää tuloksia julkaistaan alkuvuoden aikana.
Tästä pääset katsomaan tiivistelmää kyselystä.

Kuntakyselyn toteutus

MDI toteutti marras-joulukuussa 2022 kahdeksannen kerran valtakunnallisen kuntakyselynsä. Kyselyssä kartoitettiin Manner-Suomen kuntien päättäjien ja ylimpien viranhaltijoiden näkemyksiä kuntansa kehittämisestä ja tulevaisuudesta. Näkemyksensä antoi yhteensä 1059 vastaajaa kaikkiaan 270 kunnasta. Lämmin kiitos kaikille vastaajille!

Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

MDI toteutti marras-joulukuussa 2023 jo yhdeksättä kertaa valtakunnallisen kuntakyselynsä, tällä kertaa lisänimellä Kuinka kuntasi sykkii? Kyselyllä kerätään Manner-Suomen kuntien luottamushenkilöiden ja ylimpien viranhaltijoiden näkemyksiä kuntien ajankohtaiseen tilannekuvaan ja kehitysnäkymiin liittyen.

Lue lisää Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen  

MDI ja Uusi Kaupunki -kollektiivi toteuttivat Tampereen Kaukajärven ja Annalan kaupunginosaohjelmaa palvelevan visiotyön, jossa kirkastettiin alueen vahvuudet, ominaispiirteet ja kehittämistarpeet. Kaupunginosavisio ”Elämää kuin pikkukaupungissa” luo näkymää Kaukajärven ja Annalan toivotusta kehityssuunnasta sekä tulevista konkreettisista toimenpiteistä.

Lue lisää Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen