Elinvoimapolitiikan kokonaisarvosana on viime vuoden tasolla – tutustu kuntakyselyn ensimmäisiin tuloksiin!

Kuntien ja maakuntien elinvoimapolitiikalle annettiin tuoreimmassa kuntakyselyssä hieman korkeammat arvosanat kuin vuonna 2021. Arvio seudullisista ja ylimaakunnallisista elinvoimatoimista oli puolestaan viime vuoden tasolla. Kunnan omat toimet elinvoiman vahvistamiseksi on jälleen arvioitu korkeammalle kuin alueelliset elinvoimatoimet.

Maakunnista elinvoimapolitiikka koettiin onnistuneimmaksi Keski-Pohjanmaalla. Kolmen kärjessä olivat myös Pohjanmaa ja Pohjois-Savo. Vuoden 2021 kuntakyselyssä Keski-Pohjanmaan elinvoimapolitiikan kokonaisarvosana oli maakuntien joukossa 13. sijalla, joten maakunnan sijoitus kohosi merkittävästi.

Heikoin arvio elinvoimatoimille annettiin Keski-Suomessa. Etelä-Pohjanmaan kokonaisarvosana laski edeltävään vuoteen nähden eniten, kahdeksan sijoitusta.

Kuntakyselyn kokonaistulokset julkaistaan alkuvuoden aikana. Jaamme poimintoja tuloksista myös Twitter- ja LinkedIn-tileillämme. 

Kuntakyselyn toteutus

MDI toteutti marras-joulukuussa 2022 kahdeksannen kerran valtakunnallisen kuntakyselynsä. Kyselyssä kartoitettiin Manner-Suomen kuntien päättäjien ja ylimpien viranhaltijoiden näkemyksiä kuntansa kehittämisestä ja tulevaisuudesta. Näkemyksensä antoi yhteensä 1059 vastaajaa kaikkiaan 270 kunnasta. Lämmin kiitos kaikille vastaajille! Olemme yhteydessä arvonnan voittajiin henkilökohtaisesti.

Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

MDI toteutti marras-joulukuussa 2023 jo yhdeksättä kertaa valtakunnallisen kuntakyselynsä, tällä kertaa lisänimellä Kuinka kuntasi sykkii? Kyselyllä kerätään Manner-Suomen kuntien luottamushenkilöiden ja ylimpien viranhaltijoiden näkemyksiä kuntien ajankohtaiseen tilannekuvaan ja kehitysnäkymiin liittyen.

Lue lisää Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne