Kotka-Haminan seutu päivittää elinkeinostrategiansa

MDI on mukana Kotkan-Haminan seudun elinkeinostrategian päivitystyössä. Nykyinen voimassa oleva seudun elinkeinostrategia 2016–2019 linjaa seudun elinkeinopolitiikan suuntaviivat ja haastaa julkisen sektorin ja yksityisen sektorin toimijat yhteistyöhön uusien työpaikkojen ja kasvun aikaansaamiseksi. Elinkeinostrategiassa määritelty visio vuodelle 2025 kiteytyy kahteen sanaan: uudistunut ja vetovoimainen. Strategian päätavoitteena on ollut saada seudulle uusia työpaikkoja sekä asukkaita.

Strategian päivitystyön tavoitteena on päivittää elinkeinostrategia vastaamaan nykytilannetta sekä fokusoida, kirkastaa ja tiivistää strategia. Kevään päivitysprosessin tuloksena syntyy päivitetty elinkeinostrategia-­asiakirja sekä sen tiivistelmä. Elinkeinostrategian päivittäminen työstetään tiiviissä yhteistyössä Cursorin strategiatyöryhmän kanssa. MDI tuo mukanaan oman substanssiosaamisen, tiedon muiden seutujen ja alueiden kehittämisestä sekä avun strategian päivittämisprosessiin. Työn rungon muodostaa strategiatyöryhmän ja MDI:n väliset palaverit. Työssä on kolme seudullista työpajaa maalis-, huhti- ja toukokuussa. Lopullisen strategian hyväksyy Kotkan­-Haminan seudun seutuvaltuusto kesäkuussa 2019.

Ratalinjauksilla on kauaskantoisia alueellisia vaikutuksia Kanta-Hämeen elinvoimaan, vetovoimaan ja pitovoimaan

Liikenneyhteyksillä ja –käytävillä sekä saavutettavuudella on vahva yhteys alue- ja väestönkehitykseen. Liikenteeseen liittyvät ratkaisut stimuloivat monin eri tavoin joko myönteisesti tai kielteisesti alue- ja väestönkehitykseen. Ratalinjauksilla on kauaskantoisia suoria ja epäsuoria alueellisia vaikutuksia Hämeenlinnan ja Riihimäen seutujen kehitykseen. MDI:n tekemän selvityksen perusteella voidaan tehdä neljä kiteytettyä nostoa nykyiseen päärataan ja uuteen ”metsärataan” liittyvien vaihtoehtojen perusteella.

Lue lisää Ratalinjauksilla on kauaskantoisia alueellisia vaikutuksia Kanta-Hämeen elinvoimaan, vetovoimaan ja pitovoimaan

Puurakentamisen ohjelma on edistänyt puun käyttöä suomalaisessa rakentamisessa

Ympäristöministeriö julkaisi MDI:n toteuttaman arvioinnin Puurakentamisen ohjelman tähänastisista vaikutuksista ja toteutumisesta. Puurakentamisen edistäminen on pitkäjänteistä työtä. Arvioinnissa MDI esittää, että valtionhallinnon tulisi jatkaa edistämistyötä ja lisätä puurakentamista tukevia kannusteita ja velvoitteita.

Lue lisää Puurakentamisen ohjelma on edistänyt puun käyttöä suomalaisessa rakentamisessa