Kasvavalla vauhdilla uuteen vuoteen

MDI:n asiantuntijatiimi ja neuvonantajakaarti vahvistuivat tammikuun vaihteessa uusilla talenteilla. Iina Tunkkari ja Sebastian Hovi aloittivat asiantuntijoina, ja pitkän linjan paikkatieto- ja tietopalveluammattilainen Timo Widbom liittyi neuvonantajatiimiimme.

Iina on Tampereen yliopistosta kunta- ja aluejohtamisen opintosuunnasta valmistunut hallintotieteiden maisteri, jonka kiinnostuksen kohteena on erityisesti kuntien viestintä. Sebastian on yhteiskuntamaantieteilijä, joka tuntee tarkasti muun muassa maakuntaliittojen edunvalvonnan prosessit sekä aluekehittämisen ja -suunnittelun toimintakentän.

Timo tuo mukanaan lähes kolmenkymmenen vuoden kokemuksen paikkatietojärjestelmistä sekä niiden hyödyntämisestä tiedolla johtamisessa ja päätöksenteon tukena. Päätyökseen hän toimii tietopalveluasiantuntijana Porin kaupungilla ja valmistelee väitöskirjatyötään Tampereen yliopiston teknis-taloudellisessa tietojohtamisen tohtoriohjelmassa Porin yksikössä.

Tutustu uusiin midiläisiin ja osaamiseemme tarkemmin osoittessa mdi.fi/me.

Rakenteet ja asenteet hidastavat naisten tietotyön kehitystä maaseudulla

Naisten tietotyö Suomessa keskittyy hyvin vahvasti kaupunkialueille. Maaseudulla koulutuksen toimialan merkitys naisten tietotyössä on korostunut huomattavasti, mutta samalla koulutuksen keskittäminen vähentää työpaikkoja. Naisten tietotyön edistäminen maaseudulla vaatii maaseudun työpaikkarakenteen kehittämistä, työurien haasteisiin pureutumista sekä naiserityisten kysymysten tunnistamista, todetaan 17.6.2022 julkistettavissa UUTTU-hankkeen tuloksissa. Tutkimushankkeessa kartoitettiin uuden työn mahdollisuuksia edistäviä ja jarruttavia tekijöitä maaseudulla naisten näkökulmasta.

Lue lisää Rakenteet ja asenteet hidastavat naisten tietotyön kehitystä maaseudulla