Kalevalaispoljentoinen valtuustoleiri ja kolme muuta juttua kunnille

Kuntamarkkinoiden humussa MDI mietti, mitä kaikkea me voimmekaan tehdä kuntien kehittämisen hyväksi. Tuotoksena oli neljä erilaista tuotekorttia: kuntastrategia, elinvoimaraketti (joka alkuperäiseltä nimeltään oli elinvoimapaketti), kuntakokeilut ja kalevalaispoljentoinen valtuustoseminaarin korvaava valtuustolle virtaa vuorokaudessa -tuote. Tällä hetkellä MDI ajattelee kunta-asioita uusiksi Porkkalassa (www.porkkala.info) ja Seinäjoella.

Tuotekortit (pdf):
kuntastrategia
elinvoima
kokeilut
valtuustoleiri

Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

MDI toteutti marras-joulukuussa 2023 jo yhdeksättä kertaa valtakunnallisen kuntakyselynsä, tällä kertaa lisänimellä Kuinka kuntasi sykkii? Kyselyllä kerätään Manner-Suomen kuntien luottamushenkilöiden ja ylimpien viranhaltijoiden näkemyksiä kuntien ajankohtaiseen tilannekuvaan ja kehitysnäkymiin liittyen.

Lue lisää Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen  

MDI ja Uusi Kaupunki -kollektiivi toteuttivat Tampereen Kaukajärven ja Annalan kaupunginosaohjelmaa palvelevan visiotyön, jossa kirkastettiin alueen vahvuudet, ominaispiirteet ja kehittämistarpeet. Kaupunginosavisio ”Elämää kuin pikkukaupungissa” luo näkymää Kaukajärven ja Annalan toivotusta kehityssuunnasta sekä tulevista konkreettisista toimenpiteistä.

Lue lisää Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen