FCG ostaa konsulttiyhtiö MDI:n: ”Haluamme olla näkemyksellisin kehittämiskumppani murroksen keskellä olevalle julkiselle sektorille ja yksityisille toimijoille Suomessa.”

FCG ja julkisen sektorin konsultointiin keskittynyt MDI yhdistävät voimansa, kun FCG Finnish Consulting Group Oy ostaa MDI Public Oy:n koko osakekannan. Molempien yritysten asiakkaiden sopimussuhteet säilyvät ennallaan, eikä kaupalla ole henkilöstövaikutuksia. MDI:n henkilöstö siirtyy työskentelemään FCG:n toimistoille 1.1.2023 alkaen.

Yrityskaupan myötä Suomeen syntyy vahva julkisen sektorin kehittämiskumppani, joka kykenee palvelemaan entistä paremmin niin valtionhallintoa, kuntia kuin hyvinvointialueitakin.

”Haluamme olla näkemyksellisin kehittämiskumppani murroksen keskellä olevalle julkiselle sektorille sekä yksityisille toimijoille Suomessa. Jatkamme asiakkaidemme tukemista suurissa murroksissa, liittyivätpä ne sitten hallinnon uudistamiseen, väestökehitykseen tai talouden ongelmiin. Osaamisemme perustuu tietoon ja vahvaan näkemykseen”, sanoo FCG:n toimitusjohtaja Tommi Kajasoja.

”Laajemmat hartiat, jotka tämän kaupan myötä syntyvät, mahdollistavat parempien palveluiden rakentamisen ja kehitystyön vauhdittamisen. Yksin emme voisi satsata niin kunnianhimoisesti tuotekehitykseen kuin haluaisimme ja osana FCG:tä pystymme tähän. Tuotamme jatkossakin riippumatonta tietoa kehittämisen ja päätöksenteon tueksi”, sanoo MDI:n toimitusjohtaja Tommi Ranta. 

Meneillään olevat asiakasprojektit jatkuvat molemmissa yrityksissä normaalisti ja katkotta.

MDI Public Oy on vuonna 2012 perustettu julkisen sektorin konsultointiin keskittynyt yhtiö. Se tunnetaan laadukkaasta ja tietoon pohjautuvasta konsultoinnistaan, jonka tähtäimenä on rakentaa paremmin kehittyvää ja kehittävää Suomea. Vuonna 2021 sen liikevaihto oli 3,1 miljoonaa euroa.

FCG Finnish Consulting Group Oy on yksi Suomen suurimpia suunnittelu- ja konsulttialan yrityksiä. Olemme julkisen sektorin, yritysten ja yhteisöjen kumppani monialaisessa yhdyskuntasuunnittelussa, osaamisen kehittämisessä, hyvän hallinnon edistämisessä ja ohjelmistokehityksessä. Työskentelemme myös kansainvälisten rahoituslaitosten ja ministeriöiden kanssa edistäen parempaa elämää kehittyvissä maissa. FCG:ssä työskentelee yli 700 ihmistä ympäri maailman ja liikevaihto vuonna 2021 oli 71 miljoonaa euroa. www.fcg.fi

Lisätiedot

FCG Finnish Consulting Group Oy:n toimitusjohtaja Tommi Kajasoja, e. tommi.kajasoja@fcg.fi Haastattelupyynnöt myös Helena Karioja, p. 040 662 7373

MDI Public Oy:n toimitusjohtaja Tommi Ranta, p. 040 588 2839

Uusi indeksi kertoo, miten Suomen alueilla menee 

Suomessa on meneillään monia samanaikaisia muutoksia: väestö vähenee ja vanhenee, kaupunkialueiden merkitys kasvaa ja alueet erilaistuvat ja eriytyvät toisistaan. Jotta alueilla tapahtuvia muutoksia ja niiden vaikutusta alueiden elinvoimaan voitaisiin tarkastella laajemmin, ovat FCG Finnish Consulting Group ja FCG:n osana toimiva konsulttitoimisto MDI yhdessä kehittäneet Elinvoima, vetovoima ja pitovoima -indeksin.

Lue lisää Uusi indeksi kertoo, miten Suomen alueilla menee 

Syntyvyyden kehitys määrittelee Suomen väestönkehityksen suunnan

MDI:n vuoden 2023 väestöennusteessa tarkastellaan, miltä Suomi näyttää tulevina vuosikymmeninä. Erityisen tarkastelun kohteena on laskeva syntyvyys ja sen seuraukset esimerkiksi peruskoululaisten määrään tulevaisuudessa. Lisää keskustelua tarvitaan siitä, miten syntyvyyden laskuun ja sen vaikutuksiin tulisi varautua ja reagoida.

Lue lisää Syntyvyyden kehitys määrittelee Suomen väestönkehityksen suunnan

Arviointi: Valtakunnallinen Työn ja työhyvinvoinnin kehittämisohjelma (TYÖ2030). Missä onnistuttiin, ja mitä pitää vielä kehittää?

Sosiaali- ja terveysministeriö on toteuttanut TYÖ2030-ohjelman yhteistyössä työ- ja elinkeinoministeriön sekä työmarkkinajärjestöjen ja muiden työelämän toimijoiden kanssa. Ohjelma oli osa Sanna Marinin hallitusohjelmaa. Ohjelman operatiivisesta toteutuksesta vastasi Työterveyslaitos.

Lue lisää Arviointi: Valtakunnallinen Työn ja työhyvinvoinnin kehittämisohjelma (TYÖ2030). Missä onnistuttiin, ja mitä pitää vielä kehittää?