FCG ostaa konsulttiyhtiö MDI:n: ”Haluamme olla näkemyksellisin kehittämiskumppani murroksen keskellä olevalle julkiselle sektorille ja yksityisille toimijoille Suomessa.”

FCG ja julkisen sektorin konsultointiin keskittynyt MDI yhdistävät voimansa, kun FCG Finnish Consulting Group Oy ostaa MDI Public Oy:n koko osakekannan. Molempien yritysten asiakkaiden sopimussuhteet säilyvät ennallaan, eikä kaupalla ole henkilöstövaikutuksia. MDI:n henkilöstö siirtyy työskentelemään FCG:n toimistoille 1.1.2023 alkaen.

Yrityskaupan myötä Suomeen syntyy vahva julkisen sektorin kehittämiskumppani, joka kykenee palvelemaan entistä paremmin niin valtionhallintoa, kuntia kuin hyvinvointialueitakin.

”Haluamme olla näkemyksellisin kehittämiskumppani murroksen keskellä olevalle julkiselle sektorille sekä yksityisille toimijoille Suomessa. Jatkamme asiakkaidemme tukemista suurissa murroksissa, liittyivätpä ne sitten hallinnon uudistamiseen, väestökehitykseen tai talouden ongelmiin. Osaamisemme perustuu tietoon ja vahvaan näkemykseen”, sanoo FCG:n toimitusjohtaja Tommi Kajasoja.

”Laajemmat hartiat, jotka tämän kaupan myötä syntyvät, mahdollistavat parempien palveluiden rakentamisen ja kehitystyön vauhdittamisen. Yksin emme voisi satsata niin kunnianhimoisesti tuotekehitykseen kuin haluaisimme ja osana FCG:tä pystymme tähän. Tuotamme jatkossakin riippumatonta tietoa kehittämisen ja päätöksenteon tueksi”, sanoo MDI:n toimitusjohtaja Tommi Ranta. 

Meneillään olevat asiakasprojektit jatkuvat molemmissa yrityksissä normaalisti ja katkotta.

MDI Public Oy on vuonna 2012 perustettu julkisen sektorin konsultointiin keskittynyt yhtiö. Se tunnetaan laadukkaasta ja tietoon pohjautuvasta konsultoinnistaan, jonka tähtäimenä on rakentaa paremmin kehittyvää ja kehittävää Suomea. Vuonna 2021 sen liikevaihto oli 3,1 miljoonaa euroa.

FCG Finnish Consulting Group Oy on yksi Suomen suurimpia suunnittelu- ja konsulttialan yrityksiä. Olemme julkisen sektorin, yritysten ja yhteisöjen kumppani monialaisessa yhdyskuntasuunnittelussa, osaamisen kehittämisessä, hyvän hallinnon edistämisessä ja ohjelmistokehityksessä. Työskentelemme myös kansainvälisten rahoituslaitosten ja ministeriöiden kanssa edistäen parempaa elämää kehittyvissä maissa. FCG:ssä työskentelee yli 700 ihmistä ympäri maailman ja liikevaihto vuonna 2021 oli 71 miljoonaa euroa. www.fcg.fi

Lisätiedot

FCG Finnish Consulting Group Oy:n toimitusjohtaja Tommi Kajasoja, e. tommi.kajasoja@fcg.fi Haastattelupyynnöt myös Helena Karioja, p. 040 662 7373

MDI Public Oy:n toimitusjohtaja Tommi Ranta, p. 040 588 2839

Viharikosten ja syrjinnän vastaisen työn osaamiskeskustoiminnan konseptointi -raportti valmistui oikeusministeriölle

Viharikosten ja vihatekojen ilmiö on monimuotoinen, ja siihen pureutuminen edellyttää yhteisiä toimia monilta eri yhteiskunnan osa-alueilta. Oikeusministeriö on kuluvalla hallituskaudella…

Lue lisää Viharikosten ja syrjinnän vastaisen työn osaamiskeskustoiminnan konseptointi -raportti valmistui oikeusministeriölle

Ajankohtaista tilastotietoa Suomen saaristosta

Suomen saaristoalueet tilastojen kertomana -raportti esittelee ajankohtaista ja vertailukelpoista tilastotietoa Suomen saaristosta. Tieto on esitetty saaristoluokitusta hyödyntäen sekä koko Suomen tasolla että yksityiskohtaisemmin maakuntatasolla. Eri puolelta Suomea löytyy hyvin vaihtelevia saaristoalueita, jotka toimivat myös tärkeinä työnteon, asumisen ja vapaa-ajanviettopaikkoina. Saaristoalueille ominaisia piirteitä ovat myös niiden ainutlaatuisuus luonnon- ja maisema-arvoiltaan sekä kulttuurihistorian näkökulmasta.

Lue lisää Ajankohtaista tilastotietoa Suomen saaristosta

Keskisuuret kaupungitko tulevaisuuden voittajia?

Suomen kaupungistumisen valtavirta vei viime vuosikymmenellä vahvasti suurimpiin kaupunkeihin. Monet keskisuuret ja pienet kaupungit jopa taantuivat. Innovaatiovetoinen kansallinen kaupunkipolitiikka on kohdistunut ensisijaisesti suuriin yliopistokaupunkeihin. Toisaalta valtiovalta on kiinnittänyt erityistä huomiota seutukaupunkien aktiivisen verkoston tukemiseen. Keskisuuret ovat jäänet väliinputoajiksi vailla omaan edunvalvontaa.

Lue lisää Keskisuuret kaupungitko tulevaisuuden voittajia?