Ajatuspajasta valoa aluekehittämiseen

MDI huolestui vuodenvaihteessa siitä, että kansallisessa aluekehittämisessä puheissa ja teoissa on alavireinen sävy. MDIssä kun uskota lainkaan alakuloon tai negatiiviseen jupinaan. MDI kutsui maaliskuun lopussa koolle aluekehittämisen ajattelupajan, jossa professorikaksikko Perttu Vartiainen ja Sami Moisio virittivät noin 25 aktiiviajattelijan joukon pohtimaan keinoja aluekehittämisen nostamiseksi uuteen kukoistukseen.

Lue oheisesta MDINEWSistä ajatuspajan valoisat uutiset.

MDINEWS (sivu 1), MDINEWS (sivu 2

Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

MDI toteutti marras-joulukuussa 2023 jo yhdeksättä kertaa valtakunnallisen kuntakyselynsä, tällä kertaa lisänimellä Kuinka kuntasi sykkii? Kyselyllä kerätään Manner-Suomen kuntien luottamushenkilöiden ja ylimpien viranhaltijoiden näkemyksiä kuntien ajankohtaiseen tilannekuvaan ja kehitysnäkymiin liittyen.

Lue lisää Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen  

MDI ja Uusi Kaupunki -kollektiivi toteuttivat Tampereen Kaukajärven ja Annalan kaupunginosaohjelmaa palvelevan visiotyön, jossa kirkastettiin alueen vahvuudet, ominaispiirteet ja kehittämistarpeet. Kaupunginosavisio ”Elämää kuin pikkukaupungissa” luo näkymää Kaukajärven ja Annalan toivotusta kehityssuunnasta sekä tulevista konkreettisista toimenpiteistä.

Lue lisää Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen