MDI kysyy kunnilta kasvu- ja kehitysnäkymiä

Suomessa on viime vuosina tehty kuntauudistusta. MDI:tä harmittaa, että kuntien kehittäminen ja kasvu on kuntarakennekeskustelussa piiloutunut palveluiden alle. Ennen kuin kakkua voi jakaa, on sitä kasvatettava. MDI haluaa olla mukana saattamassa Suomea uuteen nousuun. Siksi selvitämme itse laajalla kyselyllä syyskuun aikana Suomen kaikkien kuntien kaikkien luottamushenkilöiden ja virkamiesjohdon näkemyksiä kasvusta ja kehittämisestä. Haluamme käynnistää keskustelua kuntien kasvupolitiikasta ja sen yhteydestä kuntarakenteeseen. Kyselyn tietoa välitämme sekä kansallisille, alueellisille että paikallisille tekijöille. Kansalliset tulokset julkistetaan lokakuussa, mutta ensimmäisiä makupaloja tuloksista on saatavilla kumppanimme Mapitan tiskiltä jo kuntamarkkinoilta.

Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

MDI toteutti marras-joulukuussa 2023 jo yhdeksättä kertaa valtakunnallisen kuntakyselynsä, tällä kertaa lisänimellä Kuinka kuntasi sykkii? Kyselyllä kerätään Manner-Suomen kuntien luottamushenkilöiden ja ylimpien viranhaltijoiden näkemyksiä kuntien ajankohtaiseen tilannekuvaan ja kehitysnäkymiin liittyen.

Lue lisää Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen  

MDI ja Uusi Kaupunki -kollektiivi toteuttivat Tampereen Kaukajärven ja Annalan kaupunginosaohjelmaa palvelevan visiotyön, jossa kirkastettiin alueen vahvuudet, ominaispiirteet ja kehittämistarpeet. Kaupunginosavisio ”Elämää kuin pikkukaupungissa” luo näkymää Kaukajärven ja Annalan toivotusta kehityssuunnasta sekä tulevista konkreettisista toimenpiteistä.

Lue lisää Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen