MDI Hämeenlinnan Kaupunkifoorumin pitstopilla: tehdään onnellisia kaupunkeja

Hämeenlinnassa 16. kerran järjestetyn kaupunkifoorumin teemana oli Älystä liikettä, liikkeestä kasvua. Päivän puheiden taustalla kuulsi MDI:n tekemä Suomen kasvukäytävän selvitys. Asemanseutujen ja liikenteen kehittämisen sessiossa keskustelua juoksutti MDI:n kaupunkipolitiikan vanhempi neuvonantaja Eero Holstila. Pitstopilla Janne Antikainen avasi kasvun kaavaa 1-10-100-1000, Eero Holstila muistutti, että kaupungit ovat oman onnensa seppiä elinvoiman kehittämisessä, ja Timo Hämäläinen vinkkasi hyviin paikallisiin kehittämistapoihin, kun aktivoidaan ihmisiä rakentamaan onnellista kaupunkia. Lähes 300 osallistujan foorumissa oli sukujuhlan fiilistä – niin paljon joukossa oli MDI:n nykyisiä ja entisiä kumppaneita, kollegoita ja kavereita.

Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

MDI toteutti marras-joulukuussa 2023 jo yhdeksättä kertaa valtakunnallisen kuntakyselynsä, tällä kertaa lisänimellä Kuinka kuntasi sykkii? Kyselyllä kerätään Manner-Suomen kuntien luottamushenkilöiden ja ylimpien viranhaltijoiden näkemyksiä kuntien ajankohtaiseen tilannekuvaan ja kehitysnäkymiin liittyen.

Lue lisää Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne