Alueverkostopäivät yllytti yhteen satoja kehittäjiä Ahvenanmaalta Lappiin

Toteutimme yhdessä ELY-keskusten ja Maaseutuverkostopalvelujen kanssa yhteensä kuusi innostavaa alueverkostopäivää, joiden tavoitteena oli tehostaa alueellisten verkostojen toimintaa  ja edistää uusien verkostojen syntymistä. Verkostopäivät toteutettiin Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa, Pohjanmaalla, Ahvenanmaalla, Etelä-Pohjanmaalla ja Lapissa. Verkostopäivät kokosivat yhteen lähes 400 idearikasta maaseudun kehittäjää. Päivien sisältö rakentui alueiden omista lähtökohdista. Teemoja olivat muun muassa yritystukien aktivointi, biotalouden bisnespotentiaali ja hankeviestinnän hyvät käytännöt.

Voit ladata MDINEWS Alueverkostopäivien erikoisnumeron pdf:nä tästä.

mdinews_verkostopäivät_sivu1

mdinews_verkostopäivät_sivu2

 

Väitös: Kaupungistumiselta puuttuu visio

MDI:n kaupunkikehittämisen ja -politiikan asiantuntija FM Ilppo Soininvaara on tutkinut väitöstyössään kaupungistumisen politiikkaa Suomessa. Väitöskirja valaisee kaupungistumisen kehityskaaria, siihen liittyvää poliittista keskustelua ja erilaisia strategisia intressejä. Soininvaara väittelee keskiviikkona 25.5.2022 kello 12 Helsingin yliopiston matemaattis-luonnontieteellisessä tiedekunnassa aiheesta ”The politics of urbanization – From a global imperative to national struggles”.

Lue lisää Väitös: Kaupungistumiselta puuttuu visio

MDI mukana analysoimassa rakennemuutostyökaluja Suomessa

MDI oli mukana toteuttamassa selvitystä Suomessa käytössä olleista rakennemuutostyökaluista, joista raportissa erityisesti tarkastellaan äkilliseen rakennemuutokseen reagointia (ÄRM), alueellisten innovaatioiden ja kokeilujen (AIKO) ennakoivan rakennemuutoksen toimia (ERM ja Silta-sopimuksia). Raportissa kuvataan suomalaisten työkalujen kehitystä ja ominaisuuksia sekä esitellään arvioinneista saatuja kokemuksia. Tarkemman tapaustutkimuksen kohteena oli Kainuussa tapahtunut UPM:n Kymmenen rakennemuutos.

Lue lisää MDI mukana analysoimassa rakennemuutostyökaluja Suomessa