Alueverkostopäivät yllytti yhteen satoja kehittäjiä Ahvenanmaalta Lappiin

Toteutimme yhdessä ELY-keskusten ja Maaseutuverkostopalvelujen kanssa yhteensä kuusi innostavaa alueverkostopäivää, joiden tavoitteena oli tehostaa alueellisten verkostojen toimintaa  ja edistää uusien verkostojen syntymistä. Verkostopäivät toteutettiin Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa, Pohjanmaalla, Ahvenanmaalla, Etelä-Pohjanmaalla ja Lapissa. Verkostopäivät kokosivat yhteen lähes 400 idearikasta maaseudun kehittäjää. Päivien sisältö rakentui alueiden omista lähtökohdista. Teemoja olivat muun muassa yritystukien aktivointi, biotalouden bisnespotentiaali ja hankeviestinnän hyvät käytännöt.

Voit ladata MDINEWS Alueverkostopäivien erikoisnumeron pdf:nä tästä.

mdinews_verkostopäivät_sivu1

mdinews_verkostopäivät_sivu2

 

Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

MDI toteutti marras-joulukuussa 2023 jo yhdeksättä kertaa valtakunnallisen kuntakyselynsä, tällä kertaa lisänimellä Kuinka kuntasi sykkii? Kyselyllä kerätään Manner-Suomen kuntien luottamushenkilöiden ja ylimpien viranhaltijoiden näkemyksiä kuntien ajankohtaiseen tilannekuvaan ja kehitysnäkymiin liittyen.

Lue lisää Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen  

MDI ja Uusi Kaupunki -kollektiivi toteuttivat Tampereen Kaukajärven ja Annalan kaupunginosaohjelmaa palvelevan visiotyön, jossa kirkastettiin alueen vahvuudet, ominaispiirteet ja kehittämistarpeet. Kaupunginosavisio ”Elämää kuin pikkukaupungissa” luo näkymää Kaukajärven ja Annalan toivotusta kehityssuunnasta sekä tulevista konkreettisista toimenpiteistä.

Lue lisää Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen