Jakso 9: Onko olemassa maaseudun omaa tietotaloutta? Miten kestävyyssiirtymä näkyy maaseudun tietotaloudessa?

Kehittävä ote -podcast on MDI:n podcast, joka ravistelee kuuntelijaa pohtimaan, antaa näkemystä ja tuo oivalluksia kehittää yhteisöä, alueita ja itseään asiantuntijana. Kiritämme kuntakenttää kehittymään ja julkishallintoa uudistumaan – tutkittuun tietoon perustuen. Kehittävä ote -podcast tarjoaa ketterää, riippumatonta ja reipasta puhetta ajankohtaisista aiheista ja ilmiöistä – meiltä, alueilta ja maailmalta.

Etätyö ja jopa kokonaan paikkariippumaton työ ovat lisääntyneet. Usein ne ovat tietotyötä. Tuleeko tästä uusi elinvoiman lähde maaseudulle? Mutta entä maaseudulle ominaiset uudet ja vanhat elinkeinot ja niiden tietotyö? Onko maaseudulle syntymässä oma tietotalouden ekosysteemi? Miten tämä liittyy vihreään siirtymään, jossa maaseudulla iso rooli?

Jaksossa pohditaan, mitä tämä edellyttäisi ja kerrotaan, mikä tilanne on nyt.

Keskustelemassa MDI:n asiantuntijat Samuli Manu ja Henrika Ruokonen ja vieraina ovat Sami Tantarimäki maa- ja metsätalousministeriöstä sekä Jukka Teräs Norrum Oy:stä.

Tämä podcast-jakso on osa Monipaikkaisuus, paikkariippumattomuus ja maaseudun tietotalous (MATTI) -hanketta: www.mdi.fi/matti