Jakso 8: Arki, ura ja elämä – avaimet naisten tietotyöhön maaseudulla?

Kehittävä ote -podcast on MDI:n podcast, joka ravistelee kuuntelijaa pohtimaan, antaa näkemystä ja tuo oivalluksia kehittää yhteisöä, alueita ja itseään asiantuntijana. Kiritämme kuntakenttää kehittymään ja julkishallintoa uudistumaan – tutkittuun tietoon perustuen. Kehittävä ote -podcast tarjoaa ketterää, riippumatonta ja reipasta puhetta ajankohtaisista aiheista ja ilmiöistä – meiltä, alueilta ja maailmalta.

Onko tietotalous, maaseutu ja naiset mahdoton yhtälö? Miten maaseudun houkuttelevuutta elämän ja työn tekemisen paikkana tietotyötä tekevien naisten näkökulmasta voisi parantaa? Jaksossa keskustellaan muun muassa työelämän segregaatiosta ja monipaikkaisuudesta ja pohditaan, mitä valtio, kunnat ja yritykset voisivat tehdä.

Tämä podcast-jakso on osa Uuden työn mahdollisuudet maaseudulla naisten näkökulmasta (UUTTU) -hanketta, jossa tuotetaan tietoa uuden työn ja tietotalouden reunaehdoista maaseudulla naisten näkökulmasta. Lisätietoa hankkeesta: www.mdi.fi/uuttu

Jaksossa keskustelijoina vastuullisen johtamisen asiantuntija Emilia Kangas SeAMK:sta sekä aluekehittämisen ja tasa-arvon asiantuntija Kirsi Siltanen MDI:stä. Haastattelijana johtava asiantuntija Kaisa Lähteenmäki-Smith MDI:stä.