MDI ehdottaa Päijät-Hämeeseen kahta elinkeinoyhtiötä

MDI on alkuvuoden aikana tehnyt selvitystä elinkeinotoimen organisoinnista Päijät-Hämeessä. Selvitys luovutettiin tilaajille tiistaina 20.3. ja siinä ehdotetaan kahta maakunnallista elinkeinoyhtiötä perustettavaksi Päijät-Hämeen maakuntaan. Matkailun edistämisyhtiö kulkee työnimellä Visit Lahti ja se perustettaisiin nykyisen Lahti Region -yhtiön pohjalta. Visit Lahden tehtävänä on matkailun edistäminen, markkinointi ja myynti yhteistyössä alueen yritysten ja kuntien kanssa, erityisenä painopisteenä kansainvälinen myynti. Elinkeinopalveluyhtiö sai työnimekseen Lahti Business Region ja se perustettaisiin nykyisen Ladecin pohjalta. Lahti Business Regionin tehtävänä olisi tuottaa esim. aloittavien yritysten perustamisneuvontaa ja omistajanvaihdospalveluja sekä toimia alustana seudun strategisille kehittämishankkeille.

Uutinen Lahden kaupungin sivuilla

Eero Holstilan haastattelu Radio Suomi Lahdessa

Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

MDI toteutti marras-joulukuussa 2023 jo yhdeksättä kertaa valtakunnallisen kuntakyselynsä, tällä kertaa lisänimellä Kuinka kuntasi sykkii? Kyselyllä kerätään Manner-Suomen kuntien luottamushenkilöiden ja ylimpien viranhaltijoiden näkemyksiä kuntien ajankohtaiseen tilannekuvaan ja kehitysnäkymiin liittyen.

Lue lisää Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen  

MDI ja Uusi Kaupunki -kollektiivi toteuttivat Tampereen Kaukajärven ja Annalan kaupunginosaohjelmaa palvelevan visiotyön, jossa kirkastettiin alueen vahvuudet, ominaispiirteet ja kehittämistarpeet. Kaupunginosavisio ”Elämää kuin pikkukaupungissa” luo näkymää Kaukajärven ja Annalan toivotusta kehityssuunnasta sekä tulevista konkreettisista toimenpiteistä.

Lue lisää Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen