Kaupunkipolitiikka palaa Turkuun #kaupungit2038

Suomen ensimmäinen Kaupunkifoorumi järjestettiin Suomen ensimmäisessä kaupungissa, Turussa, vuonna 1998. Tervetuloa takaisin Turkuun, juhlistamaan 20-vuotista Kaupunkifoorumia Turun Logomoon 29.-30.8.2018. Pyöreiden vuosien kunniaksi kurkistetaan historiaan ja simuloidaan kaupunkikehittämistä tulevaisuudessa. Miten kaupunkeja kehitetään tiedolla? Miten korkeakoulut ja kaupungit tekevät yhteistyötä? Entä miten rakennetaan tulevaisuuden elinvoimaa kaupunkeihin? Michael Parkinson, Willem van Winden ja Markku Wilenius heittävät sytykettä keskusteluihin menneestä ja tulevasta. Kaupunkien ääntä käyttävät mm. kotikentällä Minna Arve, Oulun Päivi Laajala sekä Lahden tuore Pekka Timonen, Jyväskylän Timo Koivisto sekä pienemmästä ja pippurisesta päästä Kuhmon Tytti Määttä. Tutkimustiedon hyödyntämisestä kaupunkien kehittämisestä keskustelevat mm. Mari Vaattovaara, Sampo Ruoppila ja Jussi Jauhiainen. Foorumissa esitellään myös TEMin vahvistuvan monimuotoisen kaupunkipolitiikan linjauksia. Keskusteluja kirittää Anna Sorainen.

Kaupunkifoorumin ohjelma: Kaupunkifoorumi_ohjelma

Ilmoittaudu Kaupunkifoorumiin täällä: http://varaamoturkutouring.fi/kaupunkifoorumi/pages/default.aspx.

Hinta on 130 euroa (alv 0%). Majoitusvaraukset kannattaa tehdä pian, sillä Turku on hyvin houkutteleva myös elokuun lopussa.

Elinvoimapolitiikan kokonaisarvosana on viime vuoden tasolla – tutustu kuntakyselyn ensimmäisiin tuloksiin!

Kuntien ja maakuntien elinvoimapolitiikalle annettiin tuoreimmassa kuntakyselyssä hieman korkeammat arvosanat kuin vuonna 2021. Arvio seudullisista ja ylimaakunnallisista elinvoimatoimista oli puolestaan viime vuoden tasolla. Kunnan omat toimet elinvoiman vahvistamiseksi on jälleen arvioitu korkeammalle kuin alueelliset elinvoimatoimet.

Lue lisää Elinvoimapolitiikan kokonaisarvosana on viime vuoden tasolla – tutustu kuntakyselyn ensimmäisiin tuloksiin!

Kestävä vihreä siirtymä saavutetaan panostamalla TKI-kentän moninaisuuteen – AGDA-hanke jatkaa teeman parissa

AGDA on Pohjoismaisen tasa-arvorahaston (NIKK) rahoittama kehittämishanke, joka sai virallisen starttinsa viime marraskuun alussa. Hankkeessa pureudutaan diversiteetin ja inkluusion mahdollisuuksiin TKI-kentällä, etenkin vihreän siirtymän teemaan liittyen.

Lue lisää Kestävä vihreä siirtymä saavutetaan panostamalla TKI-kentän moninaisuuteen – AGDA-hanke jatkaa teeman parissa

Työtä hyvinvoinnin ja osallisuuden edistämiseksi yhdessä monialaisen asiakaskunnan kanssa 

MDI Public Oy siirtyy vuoden 2023 alusta FCG Consulting Groupin tytäryhtiöksi. Tämä on pieni muutos suhteessa suurempiin yhteiskunnallisiin muutoksiin, jotka liittyvät lainsäädännön ja palvelurakenteiden uudistuksiin. Voi siis todeta, että vain muutos on pysyvää. Toisaalta tietyt ilmiöt eivät muutu ja organisaatioiden tavoitteena oleva kestävä kehittäminen jatkuu.

Lue lisää Työtä hyvinvoinnin ja osallisuuden edistämiseksi yhdessä monialaisen asiakaskunnan kanssa