Kaupunkipolitiikka palaa Turkuun #kaupungit2038

Suomen ensimmäinen Kaupunkifoorumi järjestettiin Suomen ensimmäisessä kaupungissa, Turussa, vuonna 1998. Tervetuloa takaisin Turkuun, juhlistamaan 20-vuotista Kaupunkifoorumia Turun Logomoon 29.-30.8.2018. Pyöreiden vuosien kunniaksi kurkistetaan historiaan ja simuloidaan kaupunkikehittämistä tulevaisuudessa. Miten kaupunkeja kehitetään tiedolla? Miten korkeakoulut ja kaupungit tekevät yhteistyötä? Entä miten rakennetaan tulevaisuuden elinvoimaa kaupunkeihin? Michael Parkinson, Willem van Winden ja Markku Wilenius heittävät sytykettä keskusteluihin menneestä ja tulevasta. Kaupunkien ääntä käyttävät mm. kotikentällä Minna Arve, Oulun Päivi Laajala sekä Lahden tuore Pekka Timonen, Jyväskylän Timo Koivisto sekä pienemmästä ja pippurisesta päästä Kuhmon Tytti Määttä. Tutkimustiedon hyödyntämisestä kaupunkien kehittämisestä keskustelevat mm. Mari Vaattovaara, Sampo Ruoppila ja Jussi Jauhiainen. Foorumissa esitellään myös TEMin vahvistuvan monimuotoisen kaupunkipolitiikan linjauksia. Keskusteluja kirittää Anna Sorainen.

Kaupunkifoorumin ohjelma: Kaupunkifoorumi_ohjelma

Ilmoittaudu Kaupunkifoorumiin täällä: http://varaamoturkutouring.fi/kaupunkifoorumi/pages/default.aspx.

Hinta on 130 euroa (alv 0%). Majoitusvaraukset kannattaa tehdä pian, sillä Turku on hyvin houkutteleva myös elokuun lopussa.

Ratalinjauksilla on kauaskantoisia alueellisia vaikutuksia Kanta-Hämeen elinvoimaan, vetovoimaan ja pitovoimaan

Liikenneyhteyksillä ja –käytävillä sekä saavutettavuudella on vahva yhteys alue- ja väestönkehitykseen. Liikenteeseen liittyvät ratkaisut stimuloivat monin eri tavoin joko myönteisesti tai kielteisesti alue- ja väestönkehitykseen. Ratalinjauksilla on kauaskantoisia suoria ja epäsuoria alueellisia vaikutuksia Hämeenlinnan ja Riihimäen seutujen kehitykseen. MDI:n tekemän selvityksen perusteella voidaan tehdä neljä kiteytettyä nostoa nykyiseen päärataan ja uuteen ”metsärataan” liittyvien vaihtoehtojen perusteella.

Lue lisää Ratalinjauksilla on kauaskantoisia alueellisia vaikutuksia Kanta-Hämeen elinvoimaan, vetovoimaan ja pitovoimaan

Puurakentamisen ohjelma on edistänyt puun käyttöä suomalaisessa rakentamisessa

Ympäristöministeriö julkaisi MDI:n toteuttaman arvioinnin Puurakentamisen ohjelman tähänastisista vaikutuksista ja toteutumisesta. Puurakentamisen edistäminen on pitkäjänteistä työtä. Arvioinnissa MDI esittää, että valtionhallinnon tulisi jatkaa edistämistyötä ja lisätä puurakentamista tukevia kannusteita ja velvoitteita.

Lue lisää Puurakentamisen ohjelma on edistänyt puun käyttöä suomalaisessa rakentamisessa