Kaupunkipolitiikan 3. tiekartta: pieni kaupunki pärjää omaperäisyydellä

Pienten kaupunkien menestyksen eväät syntyvät tunnistamalla megatrendien sivu- ja vastavirroista omat yksilölliset mahdollisuudet ja toteuttamalla tulevaisuutta itse – perinteisen aluepolitiikan takuuaika kun on umpeutunut. Näin todetaan kaupunkipolitiikan 3. tiekartassa, joka julkistettiin 9.5.2017 Riihimäellä. Omaleimaisuus ja erottuminen ovat pienen kaupungin menestyksen avain. Mahdollisuuksia löytyy mm. digitalisaatiosta, robotisaatiosta, kiertotaloudesta ja matkailusta. Valtavirran mukana kulkeminen ja muilta kopiointi harvoin johtaa kukoistukseen. Asumisen hyvä hinta-laatusuhde nousee pienten kaupunkien kilpailuvaltiksi. Kaupunkilaisten ottaminen mukaan paikkakunnan suunnan määrittelyyn voi olla mullistavaa. Asukkaat voivat omalla innostuksellaan auttaa löytämään ratkaisut ja luoda ilmapiirin, joka tekee paikkakunnasta rohkeasti omaleimaisen. MDI kokosi 3. tiekartan jälleen yhdessä Rakennusteollisuus RT:n, Rakennusliiton, Rakennustietosäätiön, Hypo-pankin, SKOL ry:n sekä viiden kaupungin, eli Heinolan, Järvenpään, Kokkolan, Riihimäen/Hämeen liiton ja Uudenkaupungin. Lisäksi sisältöä oli muotoilemassa joukko  asiantuntijoita.

Tiedote 9.5.2017: Pieni kaupunki pärjää omaperäisyydellä

Pienten ja keskisuurten kaupunkien kukoistus – Kaupunkipolitiikan tiekartta III

Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

MDI toteutti marras-joulukuussa 2023 jo yhdeksättä kertaa valtakunnallisen kuntakyselynsä, tällä kertaa lisänimellä Kuinka kuntasi sykkii? Kyselyllä kerätään Manner-Suomen kuntien luottamushenkilöiden ja ylimpien viranhaltijoiden näkemyksiä kuntien ajankohtaiseen tilannekuvaan ja kehitysnäkymiin liittyen.

Lue lisää Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne