Jari Kolehmainen MDI:n neuvonantajaksi

MDI jatkaa voittavan joukkueen rakentamista tammikuun siirtoikkunan aikana. Yritys saa riveihinsä merkittävän lisävahvistuksen, kun HT Jari Kolehmainen liittyy yrityksen neuvonantajaksi alue- ja kaupunkikehittämisen kokonaisuudessa. Jari toimii päivätyökseen tutkimusjohtajana Tampereen yliopistossa. Jari tunnetaan laaja-alaisena ja tarkkakatseisena tutkijana, kehittäjänä ja kouluttajana, joka on tehnyt jo lähes parinkymmenen vuoden uran alueellisen innovaatiotoiminnan, elinkeino- ja innovaatiopolitiikan ja alueiden strategisen kehittämisen parissa.

– Jari on meille erittäin tuttu jo vuosien takaa ja hän on myötäelänyt MDI:n matkaa koko yrityksen historian ajan. Olemme erittäin innoissamme, kun pitkäaikainen deittailumme päätyy pysyväpään yhteistyösuhteeseen, MDI:n toimitusjohtaja Tommi Ranta myhäilee.

Väitös: Kaupungistumiselta puuttuu visio

MDI:n kaupunkikehittämisen ja -politiikan asiantuntija FM Ilppo Soininvaara on tutkinut väitöstyössään kaupungistumisen politiikkaa Suomessa. Väitöskirja valaisee kaupungistumisen kehityskaaria, siihen liittyvää poliittista keskustelua ja erilaisia strategisia intressejä. Soininvaara väittelee keskiviikkona 25.5.2022 kello 12 Helsingin yliopiston matemaattis-luonnontieteellisessä tiedekunnassa aiheesta ”The politics of urbanization – From a global imperative to national struggles”.

Lue lisää Väitös: Kaupungistumiselta puuttuu visio

MDI mukana analysoimassa rakennemuutostyökaluja Suomessa

MDI oli mukana toteuttamassa selvitystä Suomessa käytössä olleista rakennemuutostyökaluista, joista raportissa erityisesti tarkastellaan äkilliseen rakennemuutokseen reagointia (ÄRM), alueellisten innovaatioiden ja kokeilujen (AIKO) ennakoivan rakennemuutoksen toimia (ERM ja Silta-sopimuksia). Raportissa kuvataan suomalaisten työkalujen kehitystä ja ominaisuuksia sekä esitellään arvioinneista saatuja kokemuksia. Tarkemman tapaustutkimuksen kohteena oli Kainuussa tapahtunut UPM:n Kymmenen rakennemuutos.

Lue lisää MDI mukana analysoimassa rakennemuutostyökaluja Suomessa