Tutkittua tietoa päätöksenteon tueksi

Tieto ja tutkimus ovat meille sydämen asioita. Onko sinulla mielessä jokin aihe tai ilmiö, joka vaatisi syvempää tarkastelua? Meiltä onnistuvat sekä pitkäjänteiset tutkimushankkeet että nopeapoljentoiset ja käytännönläheiset selvitykset.

Kokoamme jokaiseen projektiin monialaisen tiimin, ja tarvittaessa meiltä löytyvät laajat tutkija- ja korkeakouluverkostot tutkimuskonsortioon. Saamme projektin startattua tilanteen vaatimalla ketteryydellä ja pystymme analysoimaan laajojakin aineistoja.

Tutkimushankkeissamme etsitään vastauksia rohkeasti, kuunnellaan ja analysoidaan tarkasti ja kiteytetään kirkkaasti.

Vuorovaikutus ja yhteistyö tutkimuksen sidosryhmiin ovat lähtökohtia. Aineistoa keräämme laajoilla räätälöidyillä sähköisillä kyselyillä ja haastatteluilla, joskus kokoamme ihmiset yhteen keskustelemaan työpajoihin. Tutkimushankkeissamme korostuu perusteellinen lähdeaineiston läpikäynti, josta tiivistetään olennaisin tieto esiin.

Käytämme laajoja aineistoja ja uskomme dataperustaisuuteen. Lopputuotteissa panostamme selkeyteen ja visuaalisuuteen.

Tutkimuksillamme on aina yhteys käytäntöön. Yhteiskehittämisessä tuomme fakta- ja tietopohjan yhteistyön voimaksi. Lopputuloksena saat tutkimuksen, joka on oletusten ja menetelmien suhteen läpinäkyvä, löydösten suhteen informatiivinen, havaintojen suhteen kriittinen ja analyysin suhteen moninäkökulmainen. Etsimme vastauksia kaikin keinoin ja olemme asiakkaan puolella.

Tuloksilla potkua viestinnän vaikuttavuuteen

Riippumatta tutkimuksen tai selvityksen kohteesta, sen tulokset ovat tärkeitä vähintään työn tilaajalle. Usein tulokset ovat merkittäviä myös sidosryhmille tai sitäkin laajemmalle suurelle yleisölle. Tilaajan niin halutessa autamme viestimään tutkimustuloksista eri kanavissa.

Tutkittu tieto auttaa tuomaan esiin vaikuttavuutta ja viestimään siitä, mikä kulloinkin on tärkeää, ja mitä on ehkä unohtunut kehittämistoiminnan tuoksinassa. Tiedon saaminen päätöksentekoon ja mahdollisimman hyvin hyödynnettävään muotoon on meille kunnia-asia.

Tutkimusosaamisemme lisäksi kehitämme koko ajan vuoropuheluvalmiuksiamme ja fasilitoimme prosesseja, joissa tiedon tuottajat ja käyttäjät tuodaan yhteen dialogiin ja puntaroimaan vaihtoehtoja. Olemme vuorovaikutteisia ja avoimia.

Miksi tutkimusraportin ulkoasuun ja viimeistelyyn kannattaa panostaa?

Tärkeistä tutkimustuloksista kannattaa tehdä lukemaan kutsuva itsenäinen ja uniikki julkaisu, jonka avulla koko tutkimuksen vaikuttavuus kasvaa. Kuvat, graafit ja visualisoinnit tekevät tutkimustuloksista helpommin ymmärrettäviä, mikä myös helpottaa niistä viestimistä. Meiltä voi tilata koko tutkimuksen taitettuna visuaaliseksi ja kiinnostavaksi tietopaketiksi, jota voit jakaa sidosryhmillesi joko painettuna tai sähköisenä versiona.

Tarvittaessa voimme toimittaa raporttiin räätälöityä kuvamateriaalia, joka tempaa mukaansa ja saa kääntämään seuraavan sivun. Taitot meillä toteuttaa oma graafinen suunnittelijamme Anssi K, joka on erikoistunut tutkimusraporttien visualisointiin ja taittoon.

Olemme tehneet tutkimuksia ja selvityksiä mm. ministeriöille, valtioneuvoston kanslialle ja DG Regiolle ja maakuntaliitoille. Teemme tutkimuksia ja selvityksiä kaikista etusivulla mainituista teemoista. Jos tarvitset tutkittua tietoa jostain muusta aiheesta, ota rohkeasti yhteyttä!

Katso kaikki tekemämme tutkimukset ja selvitykset referensseistä.