Komia Camp 2015 ja 2016 -innovaatioleirit

Tilaaja: Into Seinäjoki Oy
Aikataulu: kesäkuu 2015 ja huhtikuu 2016
Teema 2015: 30-tuntinen innovaatioleiri agrobiotalouden ja liikenteen palvelujen uusien ratkaisujen kehittämiseen
Teema 2016: 30-tuntinen innovaatioleiri ruokabisneksen uudenlaisten tuote-, palvelu- ja sovellusideoiden kehittämiseen

komiacamp150623-1214-0011068

Komia Camp 2016

MDI-tiimi
Tytti Isokangas, Tommi Ranta, Valtteri Laasonen, Anssi Kumpula, Marjo Alaviitala

Tapauskuvaus
MDI toteutti Into Seinäjoki Oy:lle kaksipäiväisen Komia Camp 2016 -innovaatioleirin. Tavoitteena oli synnyttää uudenlaisia kuluttaja- ja käyttäjälähtöisiä tuote-, palvelu- ja sovellusideoita ruokabisnekseen. Leirin aikana kypsyteltiin ideoita, haettiin inspiraatiota kaupunkirasteilla ja hiottiin valittuja ideoita asiantuntijasparraajien avustuksella. Lopuksi konseptit esiteltiin ideahuutokaupassa, jossa ideoille haettiin konkreettista tukea, kuten pääomaa, liiketilaa, verkostoja, työntekijöitä tai osaamista. Leiriläiset työskentelivät viidessä ryhmässä.

Toimenpiteet
Leiriläisten rekrytointi, viestintämateriaalien sisällöntuotanto, leirikonseptin suunnittelu ja toteutus, leirin käytännön järjestelyt ja fasilitointi sekä raportointi leirin jälkeen (sis. palautekysely). Leirin valokuvaus ja kuvakoosteet.

Tulokset
Loppuraportti, leirivalokuvat ja kuvakooste.

Materiaalit 2016
Leirikuvagalleria
Leirin verkkosivut

Komia Camp 2015

MDI-tiimi
Tytti Isokangas, Tommi Ranta, Sinikukka Pyykkönen, Janne Antikainen, Benjamin Heikkinen, Anssi Kumpula

Tapauskuvaus
Into Seinäjoki Oy isännöi 30-tuntisen innovaatioleirin, KomiaCampin, Seinäjoella 23.–24.6.2015. Leirillä haettiin uusia ohjelmisto- ja sovellusideoita maatalouden ja liikenteen ympäristöihin. Maatalouden sovelluskehityksessä eli Agrosta appseihin -ryhmässä kilpaili kolme tiimiä, jotka kehittivät uusia sovelluksia viljelijöiden, kuluttajien ja viranomaisten käyttöön. Liikenteen digitaaliset palvelut -ryhmässä kaksi kilpailevaa tiimiä kehitti uusia bisnesideoita haku- ja reittisovellukset ja liikenne palveluna -teemoissa. Leirille osallistui yhteensä noin 70 asiantuntijaa, joiden tausta vaihteli yrittäjästä tutkijaan, viljelijästä liikenneinsinööriin ja kehittäjästä virkamieheen. MDI vastasi leirin kokonaissuunnittelusta ja -toteutuksesta ja tiimien työskentelyn ohjauksesta.

Toimenpiteet
Leirikonseptin suunnittelu ja toteutus, leirin käytännön järjestelyt ja fasilitointi sekä raportointi leirin jälkeen (sis. palautekysely). Leirin valokuvaus ja kuvakoosteet.

Tulokset
Loppuraportti, leirivalokuvat ja kuvakooste.

Materiaalit 2015
Leirikuvagalleria
Leirin verkkosivut

ideahk

Tilaajan palaute työstä

“MDI on ollut mukana toteuttamassa molempia Komia Campeja. Toteutukset ovat olleet haastavia ja vaatineet paljon niin leiriläisiltä kuin leirin vetäjiltäkin. Leirit ovat onnistuneet kuitenkin loistavasti ja leiriläisiltä olemme saaneet paljon positiivista palautetta. MDI:n rautaisella ammattitaidolla kokonaisuus ja pienet yksityiskohdat on viety esimerkillisesti maaliinsa sovitun mukaisesti. Tilaajana saimmekin luottavaisin mielin heittäytyä itse leirityöskentelyyn. Lämpimästi suosittelen! Uusilta näkökulmilta ei voi välttyä!”

Sanna Kankaanpää, vs. ohjelmapäällikkö, Into Seinäjoki Oy

Kuvagalleria 2015


Kuvat: Anssi Kumpula / MDI
Kuvien käyttöehdot

Kuvagalleria 2016


Kuvat: Anssi Kumpula / MDI
Kuvien käyttöehdot