MDI arvioi Lähiruokaohjelmaa

TK-Eval ja MDI arvioivat hallituksen lähiruokaohjelman toteutumista, tuloksia ja alustavia vaikutuksia lähiruokasektorin kehittymiselle. Arvioinnin tiedonkeruumenetelmiä olivat dokumenttianalyysi, sähköinen kysely, haastattelut ja työpajat. Lähiruokasektoria koskevat merkittävimmät muutokset toimintaympäristössä liittyvät kuluttajakäyttäytymiseen ja jakelukanaviin. Kuluttajat ovat yhä kiinnostuneempia ruuasta ja sen alkuperästä, ja REKO-renkaiden sekä vähittäiskaupan suosio lähiruuan ostospaikkana on kasvanut. Lähiruokaohjelmalla on ollut selvästi merkitystä lähiruokateeman kehittämisessä ja kumppanuuteen kannustamisessa. Jatkossa keskeisiä tavoitteita ovat lähiruuan tuotannon monipuolistuminen ja jalostusasteen nostaminen. Arviointi valmistui marraskuussa 2018.